Έτοιμη η Αλβανία για την στρατιωτική άσκηση Defender Europe 21

Έτοιμη η Αλβανία για την στρατιωτική άσκηση Defender Europe 21

Η στρατιωτική άσκηση Defender Europe 21 καθοδηγείται από την Διοίκηση του Στρατού των ΗΠΑ.

Ο Αλβανός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ιλίρ Μέτα, υπό την ιδιότητα του Προέδρου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, συγκάλεσε την Τετάρτη συνάντηση ανώτερων αξιωματούχων της εθνικής ασφάλειας, για να συζητήσει τα προπαρασκευαστικά μέτρα σχετικά με την τελική φάση της στρατιωτικής άσκησης, με την ονομασία "Defender Europe 21 / DE21" , που θα πραγματοποιηθεί στην Αλβανια από την 1η Μαΐου έως τις 14 Ιουνίου 2021. Στην άσκηση θα λάβουν μέρος και στρατιωτικές δυνάμεις της Αλβανίας

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπασά, μέλη της κυβέρνησης και ο επικεφαλής των αρχών επιβολής του νόμου και ασφαλείας στη χώρα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αλβανία, Γιούρι Κιμ, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη του αμερικανικού στρατού στην Ευρώπη.

Η στρατιωτική άσκηση Defender Europe 21 καθοδηγείται από την Διοίκηση του Στρατού των ΗΠΑ. Όσον αφορά τον αριθμό των στρατευμάτων που συμμετέχουν, θα είναι η μεγαλύτερη άσκηση στην οποία έχουν λάβει μέρος οι αλβανικές ένοπλες δυνάμεις. Στρατεύματα από 26 συμμαχικές χώρες θα λάβουν μέρος στην άσκηση και η άσκηση "Defender Europe 21" θα επεκταθεί σε πολλές χώρες της περιοχής μας.

Ο σκοπός αυτής της συνάντησης ήταν να συντονίσει τα προληπτικά μέτρα, με σαφή στόχο να ολοκληρωθεί με επιτυχία η τελική φάση αυτής της μεγάλης άσκησης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος Μέτα ευχαρίστησε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και τους εκπροσώπους της στα Τίρανα, για την υποστήριξή τους προς στην Αλβανία σε όλες τις πτυχές, ειδικά στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας. Κλείνοντας, τόνισε τη σημασία και τον μεγάλο αντίκτυπο που θα έχει αυτή η άσκηση στην αύξηση της ικανότητας αλληλεπίδρασης μεταξύ των στρατιωτικών δομών διαφόρων συμμαχικών χωρών, καθώς και στην ενίσχυση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή και πέραν αυτής.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου