Οι Αλβανοί εγκαταλείπουν τη χώρα τους και ο Ράμα νίπτει τας χείρας του

Οι Αλβανοί εγκαταλείπουν τη χώρα τους και ο Ράμα νίπτει τας χείρας του

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα τόνισε τα δικαιώματα των Αλβανών να κυκλοφορούν ελεύθερα ως απάντηση σε κατηγορίες εναντίον της κυβέρνησής του σχετικά με τον υψηλό αριθμό εκείνων που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα κατά τη διάρκεια των δύο θητειών του στην εξουσία.

«Δεν έχω λόγο να κηρύξω γιατί δεν πρέπει να φύγει κάποιος από την Αλβανία», είπε ο Ράμα στους νέους κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Κορυτσά το Σάββατο.

Εξήγησε πώς οι Αλβανοί, είναι λαός σε συνεχή μετακίνηση, εκτός από την περίοδο απομόνωσης υπό το κομμουνιστικό καθεστώς. Αυτή η τάση δεν θα αλλάξει, προέβλεψε και οι Αλβανοί θα συνεχίζουν να εγκαταλείπουν τη χώρα τους.

Οι λόγοι που σύμφωνα με τον Ράμα οι Αλβανοί μεταναστεύουν εκτός χώρας, είναι οι καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στις ευρωπαϊκές χώρες, παρά την καλή δουλειά που έκανε η κυβέρνησή του τα τελευταία οκτώ χρόνια.

«Η Αλβανία δεν μπορεί να προσφέρει αυτό που προσφέρει η Γερμανία. Υπάρχουν όρια. Αλλά πρέπει να κάνουμε ακόμη περισσότερα. Όταν ήμασταν στην αντιπολίτευση, δεν θα τραβούσε κανείς μια φωτογραφία στις πόλεις μας πριν από την αστική αναγέννηση», είπε, αναφερόμενος στην αναμόρφωση ορισμένων πόλεων από την κυβέρνησή του.

Η Αλβανία κατατάσσεται τέταρτη στον κόσμο στην μετανάστευση ατόμων με υψηλή ειδίκευση, σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Η αλβανική στατιστική υπηρεσία, INSTAT διαπίστωσε ότι εντός του 2019 περισσότεροι από 360.000 Αλβανοί μετανάστευσαν, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 12,4% του συνολικού πληθυσμού της χώρας.

...

Οι Αλβανοί εγκαταλείπουν την χώρα τους σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat - himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο

Η Eurostat, στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έδωσε χθες στην δημοσιότητα στοιχεία σχετικά με τα κύματα μετανάστευσης προς τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου