Βολές Γερμανού ευρωβουλευτή για την έλλειψη προόδου από την Αλβανία

Βολές Γερμανού ευρωβουλευτή για την έλλειψη προόδου από την Αλβανία

Ο Γερμανός ευρωβουλευτής Michael Gahler δήλωσε ότι η αλβανική κυβέρνηση παραβίασε τη συμφωνία της 5ης Ιουνίου και δεν πληροί ορισμένες από τις προϋποθέσεις για την έναρξη διαπραγματεύσεων με την ΕΕ.

Μέσω μιας ανάρτησης στο Facebook, ο Gahler επέκρινε επίσης τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα για τη στάση του σχετικά με τη βοήθεια της ΕΕ.

Ο Gahler λέει ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να προκαλεί τους Ευρωπαίους φίλους αρνούμενος τους όρους ή να κάνει συμφωνίες με τρίτα μέρη κατά παράβαση του κοινοτικού δικαίου. Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση Ράμα έχει συκοφαντήσει την ΕΕ..

Παρατήρησε επίσης ότι το ζήτημα του προτεινόμενου «πακέτου κατά της δυσφήμισης» δεν έχει επιλυθεί και ότι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι που εμπλέκονται σε νοθεία ψήφων έχουν διαφύγει της δίωξης. Επιπλέον, είπε, δικαστές και ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν διαφύγει από τη δίωξη για διαφθορά και το ξέπλυμα χρημάτων.

Τέλος, είπε ότι η συνταγματικότητα των εκλογών του Ιουνίου 2019 δεν έχει αποσαφηνιστεί και η μεταρρύθμιση στην δικαιοσύνη είναι αργή.

Πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει να μιλά για αυτές τις ανησυχίες.

«Αυτά είναι τα ζητήματα που έθεσα στα ευρωπαϊκά φόρουμ και θα συνεχίσω να θίγω για την αξιοπιστία της χώρας και την ταχεία πρόοδο προς την ένταξη».

Ο Γερμανός ευρωβουλευτής είναι μέλος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, της ίδιας οικογένειας κομμάτων με το Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανίας το οποίο θέλει να διώξει τον Ράμα από την θέση του πρωθυπουργού

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου