Φόρος τιμής στους Βρετανούς πεσόντες, όλη η αλβανική κυβέρνηση παρούσα!

Οι αξιωματούχοι της αλβανικής κυβέρνησης τιμούν τους Βρετανούς πεσόντες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου


Αξιωματούχοι του αλβανικού κράτους σε αναμνηστική τελετή για τους Βρετανούς πεσόντες στην Αλβανία του Β 'Παγκοσμίου ΠολέμουΑφιερωμένο εξαιρετικά για άφθονα και αβίαστα συμπεράσματα! Συμπεράσματα για τα δυο μέτρα και δυο σταθμά της αλβανικής κυβέρνησης, του υπουργού Εξωτερικών κ. Παναρίτι, της αλβανικής κοινωνίας, των αλβανικών ΜΜΕ, των πατριωτών, εθνικιστών, τσάμηδων, καθώς και των πολιτικών αρχηγών της Αλβανίας.

Σήμερα στα Τίρανα υπό την αιγίδα της Βρετανικής Πρεσβείας πραγματοποιήθηκε αναμνηστική τελετή για τους Βρετανούς στρατιώτες, πεσόντες στην Αλβανία κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο της Τεχνητής Λίμνης των Τιράνων κοντά στο μνημείο της Βρετανικής Κοινοπολιτείας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν όλοι οι κορυφαίοι ηγέτες της χώρας, ο Πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα, η Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Ζοζεφίνα Τοπάλι, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Μπουγιάρ Νισάνι, ο υπουργός Εξωτερικών Έντμοντ Παναρίτι, ο υπουργός Άμυνας Αρμπέν Ιμάμι, ο Βρετανός Πρέσβης κ. Νίκολας Κάννον, εκπρόσωποι από τη βρετανική πρεσβεία στα Τίρανα, καθώς και άλλες εξέχουσες προσωπικότητες των δύο χωρών.

Οι αξιωματούχοι του αλβανικού κράτους και του βρετανικού, καθώς και όλοι οι συμμετέχοντες στην τελετή, αρχικά κράτησαν ενός λεπτού σιγή προς τιμήν των πεσόντων Βρετανών και μετά την εκτέλεση των εθνικών ύμνων των δύο χωρών, τοποθέτησαν στεφάνια στο μνημείο των 46 βρετανών στρατιωτών που έπεσαν κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, στο Εθνικό Πάρκο των Τιράνων.

Ο Μπερίσα αποτίνει φόρο τιμής και τοποθετηθεί ένα στεφάνι στο μνημείο των Βρετανών πεσόντων εκφράζοντας τη βαθιά εκτίμηση και τιμή για τη μεγαλειώδη θυσία των Βρετανών στρατιωτών.

Αυτή η αναμνηστική τελετή που έχει γίνει παράδοση στην Αλβανία από την Βρετανική Πρεσβεία στα Τίρανα, λαμβάνει χώρα όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Αλβανία, αλλά και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τη Γαλλία, το Βέλγιο, κ.λπ., εκεί όπου οι Βρετανοί στρατιώτες έδωσαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.

Αυτές οι τελετές λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο στις 11 Νοεμβρίου, στις 11 η ώρα, ένας συμβολισμός που έχει βάλει η Μεγάλη Βρετανία προς τιμήν της Ημέρας Μνήμης των πεσόντων σε αυτό το πρόσωπο.

Οι 46 Βρετανοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στην Αλβανία κατά τη διάρκεια του 1939-1945, ενώ αυτή η τελετή τιμά τις θυσίες και την αυταπάρνηση τους. Ο πρόεδρος Νισάνι απένειμε στους ξένους στρατιώτες της Βρετανικής Κοινοπολιτείας (μετά θάνατον) το "Μετάλλιο του Χρυσού Αετού".

Και μετά από αυτή την κατά τα άλλα θαυμάσια εκδήλωση προς τίμηση των πεσόντων της Βρετανικής Κοινοπολιτείας μερικές ρητορικές ερωτήσεις;

-Πού είναι ο οργιασμός των αλβανικών ΜΜΕ για αυτό το προκλητικό γεγονός κατά της Αλβανίας; Που είναι τα κανάλια να καταγγείλουν το σκάνδαλο;

-Πού είναι ο Σπαχίου και η Αleanca του; Πού είναι η τσάμηδες και οι κοσοβάροι; Που είναι το κράτος, που είναι ο στρατός; Πού είναι ο Ιντρίζι;

-Πού είναι όλοι αυτοί να τους πετάξουν πέτρες, αυγά, και να μην τους αφήσουν να αποτίσουν φόρο τιμής στους πεσόντες τους σε «ξένα εδάφη» και να τους στείλουν πίσω στην Βρετανία που τόλμησαν να προκαλέσουν και να θίξουν το εθνικό αίσθημα των αλβανών;


Οπότε καταλήγουμε ότι άπαντες οι αλβανοί έχουν αλλεργία στους έλληνες. Οπότε προτείνουμε σκόρδα, θειάφι, αλάτι, παλούκια για να φύγει το κακό!


Και μερικές φωτογραφίες ακόμα!

Η Π.Σ.Ε. δημιουργεί εργαστήριο ηπειρώτικου πολυφων...
Στεφανόπουλος: «Έχω μια ρίζα βορειοηπειρωτική για ...
 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Κυριακή 25 Ιουλίου 2021, 00:04

Εικόνα Captcha

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη

X

Nope

Nope