Παρατείνονται έως 21 Ιανουαρίου τα μέτρα στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Παρατείνονται έως 21 Ιανουαρίου τα μέτρα στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Δημοσιεύθηκε στις 7 Ιανουαρίου, στην εφημερίδα της Κυβέρνησης η παράταση της ισχύος των μέτρων εισόδου στη χώρα. Μέσω του φύλλου της εφημερίδας υπ. αρ. 14 τεύχος δεύτερο με τίτλο "Επιβολή των μέτρων του προσωρινού περιορισμού των χερσαίων, αεροπορικών και θαλάσσιων συνδέσεων της Χώρας, της απαγόρευσης εισόδου στη Χώρα των υπηκόων τρίτων κρατών, πλην των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν και του δειγματοληπτικού εργαστηριακού ελέγχου και προσωρινού περιορισμού προσώπων που εισέρχονται από την αλλοδαπή, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19."

Σύμφωνα με το περιεχόμενο του ΦΕΚ δεν υπάρχει αναφορά για τις άλλες συνοριακές γραμμές με την Αλβανία, συνεπώς η Κρυσταλλοπηγή και το Μαυρομάτι παραμένουν κλειστά για είσοδο στην Ελλάδα.

Κατόπιν αναλυτικής αναφοράς του συνόλου των μέτρων που εως σήμερα ισχύουν, γνωστοποιείται πως "Η παρούσα ισχύει από τις 8 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 00:01 έως και τις 21 Ιανουαρίου 2021."

Δίχως καμία αλλαγή στα μέτρα και τις προϋποθέσεις εισόδου, συνεχίζουν να ισχύουν τα παρακάτω:

-πλαφόν ατόμων που τους επιτρέπεται η είσοδος στην Ελλάδα ανα ημέρα, 750 από Κακαβιά .
-Ωράριο λειτουργίας των συνόρων 07.00 - 23.00
-προσκόμιση αρνητικού τεστ εντός 72 ωρών
-7ημερη καραντίνα για όσους περνούν στην Ελλάδα
-συμπλήρωση PLF
-δειγματοληπτικός έλεγχος από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

Διαβάστε περισσότερα για την εξάπλωση του Covid-19.

[COVID19 country="AL" confirmed_label="Κρούσματα" recovered_label="Ανάρρωσαν" active_label="Ενεργά" deaths_label="Νεκροί" show_additional="true" hide_tests_per_million="false" hide_cases_per_million="false" theme="light_theme"]

[COVID19_MCHART country="GR,AL" days_data="17" theme="dark" title="Συγκριτικός πίνακας Ελλάδα - Αλβανία"]

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου