Αλλαγή σκυτάλης στο αλβανικό ΥΠΕΞ - Συνεχίζει το ανακάτεμα της τράπουλας ο Ράμα

30/12/20, 13:30
Κατηγορία: Επικαιρότητα / Συντάκτης: Newsroom

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα ανακοίνωσε την Τρίτη τις αλλαγές που αποφάσισε να κάνει στο υπουργικό του συμβούλιο καθώς η χώρα ετοιμάζεται για κοινοβουλευτικές εκλογές στις 25 Απριλίου.

Η Υπουργός Άμυνας, Olta Xhacka θα απομακρυνθεί από το καθήκον της για να διοριστεί ως νέος Υπουργός Εξωτερικών, αντικαθιστώντας τον Αναπληρωτή Υπουργό Gent Cakaj.

"Μετά από μια εντατική περίοδο εργασίας στην προεδρία του ΟΑΣΕ, καθώς και το σπουδαίο έργο με αφοσίωση και επαγγελματισμό του Gent Cakaj ως ενεργού υπουργού, αυτή είναι η στιγμή να αναθέσουμε από κοινού το καθήκον του υπουργού Ευρώπης και Εξωτερικών στην Olta Xhacka.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Genti όχι μόνο για την αξιοπρέπεια στην εκτέλεση του έργου μέχρι στιγμής, αλλά και για την πλήρη ετοιμότητα να συνεχίσει την κοινή προσπάθεια, επιστρέφοντας στο υπουργικό συμβούλιο του πρωθυπουργού. 

Εν τω μεταξύ, ο Niko Peleshi θα ηγηθεί του Υπουργείου Άμυνας και θα καλύψει το κενό που θα αφήσει η Xhacka.

Όπως όλα δείχνουν ο Ράμα συνεχίζει τις προσπάθειες να ανακατέψει την τράπουλα με σκοπό να κερδίσει τις εκλογές. Από τον Σεπτέμβριο ξεκίνησαν οι διαδικασίες ανανέωσης των προσώπων με υπουργικό χαρτοφυλάκιο καθώς και η βρώμικη δουλειά της αλλαγής του εκλογικού νόμου σε μια προσπάθεια να αδειάσει τις συμμαχίες των πολιτικών του αντιπάλων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: