Τίρανα: Τέταρτη ημέρα διαδηλώσεων με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία

13/12/20, 12:35
Κατηγορία: Επικαιρότητα / Συντάκτης: Newsroom

Για τέταρτη ημέρα πλήθος νεαρών Αλβανών διαδήλωσε για τη δολοφονία του 25χρονου από την αστυνομία Τιράνων.

Οι διαδηλωτές κρατώντας πλακάτ που έγραφαν «Δικαιοσύνη για τον Κλόντιαν» και με κύριο αίτημα τους την παραίτηση του επικεφαλής της κρατικής αστυνομίας Άρντι Βέλιου, συγκεντρώθηκαν σε διάφορες τοποθεσίες στην αλβανική πρωτεύουσα, όπως μπροστά από το κτίριο του πρωθυπουργού, το Υπουργείο Εσωτερικών, τα κεντρικά γραφεία της κρατικής αστυνομίας και την κεντρική πλατεία των Τιράνων.

Καθώς οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το πρωθυπουργικό μέγαρο, στη συνέχεια άρχισαν να κατευθύνονται προς τα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας με αποτέλεσμα η αστυνομία να κάνει εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να τους διαλύσει.

Ως αποτέλεσμα, ένας αριθμός διαδηλωτών διέφυγε σε γειτονικές πολυκατοικίες. Ωστόσο, η αστυνομία συνέλαβε αρκετούς εξ αυτών.

Σύμφωνα με δημοσιογράφους που βρέθηκαν μπροστά στα επεισόδια, η αστυνομία «παγίδευσε» τους διαδηλωτές, μπλοκάροντας τους δρόμους που οδηγούσαν στο αρχηγείο της κρατικής αστυνομίας.

Κατά τις τελευταίες τέσσερις ημέρες των συγκρούσεων των διαδηλωτών με την αστυνομία, πάνω από 100 άτομα έχουν συλληφθεί, συμπεριλαμβανομένων δύο δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με αναλυτές, η δολοφονία του 25χρονου αποτέλεσε την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για την αλβανική κοινή γνώμη που αποφάσισε να βγει στους δρόμους να διαδηλώσει. Ο Ράμα δεν δείχνει ικανός να μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση και να ρίξει τους τόνους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: