Ξεκινούν έρευνες για την δράση του UCK στην Αλβανία

Ξεκινούν έρευνες για την δράση του UCK στην Αλβανία

Το Κοινοβούλιο της Αλβανίας έδωσε την Πέμπτη το πράσινο φως για τη σύσταση ειδικής επιτροπής η οποία θα διερευνήσει τους ισχυρισμούς του Dick Marty ότι ο Απελευθερωτικός Στρατός του Κοσσυφοπεδίου (UCK) διοικούσε παράνομο κέντρο κράτησης στην επικράτεια της Αλβανίας κατά τη διάρκεια του πολέμου 1998-1999 με τη Σερβία.

85 βουλευτές του αλβανικού κοινοβουλίου ψήφισαν υπέρ, 12 ψήφισαν κατά και τέσσερις απείχαν. Στην προεδρία της επιτροπής θα είναι ο Ulsi Manja, βουλευτής του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS) του οποίου το κόμμα ξεκίνησε την έρευνα.

Η Ειδική Επιτροπή του Ειδικού Κοινοβουλίου θα διερευνήσει την έκθεση του Dick Marty, ο οποίος ισχυρίζεται ότι κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο το 1998-1999, ο UCK διοικούσε παράνομα κέντρα κράτησης στη βόρεια Αλβανία. Στην έκθεσή του ο Dick Marty ανέφερε επίσης το λεγόμενο Κίτρινο Σπίτι που βρίσκεται στην περιοχή Mati, ισχυριζόμενος ότι σε αυτό το σπίτι το UCK έχει συλλέξει όργανα Σέρβων θυμάτων.

Η πρόταση για τη σύσταση της επιτροπής ήρθε λίγες μόνο εβδομάδες μετά την κατάρτιση από τα Ειδικά Επιμελητήρια του Κοσσυφοπεδίου για τη δίωξη και την εκδίκαση για τους ισχυρισμούς του Marty, επιβεβαιώνοντας τις πρώτες κατηγορίες εναντίον πρώην ανώτερων διοικητών του UCK.

Διαμαρτυρία κατοίκων της Δρόπολης κατά του Δημάρχο...
Ερώτηση στην Κομισιόν για την υλοποίηση του οδικού...

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!


 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη