ΥΠΕΞ Γερμανίας: Στόχος η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με Αλβανία το συντομότερο

ΥΠΕΞ Γερμανίας: Στόχος η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με Αλβανία το συντομότερο

Στόχος μας παραμένει η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Αλβανία και την Βόρεια Μακεδονία το συντομότερο δυνατό, δήλωσε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, τονίζοντας ότι «εδώ πρόκειται για την αξιοπιστία της ΕΕ και την σταθερότητα στα Δυτικά Βαλκάνια».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η απόφαση για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων έχει αναβληθεί για τις 30 Μαρτίου 2021, λόγω της διαφωνίας της Βουλγαρίας στο θέμα της «μακεδονικής ταυτότητας», η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία 'Αντεμπαρ ανέφερε ότι, εξ όσων γνωρίζει, «βρισκόμαστε ακόμη στην κατάσταση που αποφασίστηκε τον Μάρτιο αυτού του έτους», σε ό,τι αφορά την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. «Παραμένει στόχος μας η έναρξη αυτών των διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατό. Από τη δική μας σκοπιά, η ΕΕ έχει δώσει τον λόγο της. Το θέμα αφορά την αξιοπιστία της Ένωσης και την σταθερότητα στα Δυτικά Βαλκάνια», δήλωσε η κυρία 'Αντεμπαρ και πρόσθεσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη εντατικές διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες αλλά και διμερώς με τα εμπλεκόμενα κράτη - μέλη. «Πιέζουμε και πιστεύουμε ότι εδώ τα πράγματα πρέπει να προχωρήσουν», τόνισε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος.

Η κυρία 'Αντεμπαρ απέφυγε πάντως να σχολιάσει πληροφορίες που θέλουν την συμφωνία σε ό,τι αφορά την Αλβανία να είναι ήδη έτοιμη, αλλά και να απαντήσει εάν θα μπορούσαν να αποφασιστούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις μόνο με τα Τίρανα. «Αυτή είναι μια ερώτηση που αφορά το μέλλον. Η μόνη απάντηση που μπορώ να δώσω είναι ότι επιθυμούμε αυτές οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις να προχωρήσουν το ταχύτερο».

ΑΜΠΕ

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου