Η Αλβανία καλεί τους πολίτες της στο εξωτερικό να δηλώσουν την διεύθυνση κατοικίας τους

Η Αλβανία καλεί τους πολίτες της στο εξωτερικό να δηλώσουν την διεύθυνση κατοικίας τους

Σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Αλβανίας, όλοι οι μετανάστες πολίτες της Αλβανίας και συνεπώς κάτοικοι του εξωτερικού, θα πρέπει να δηλώσουν τη διεύθυνση κατοικίας τους σε online ειδική ηλεκτρονική φόρμα.

Έτσι οι μετανάστες θα πρέπει αυτοβούλως να προχωρήσουν στη δήλωση του τόπου διαμονής τους στο εξωτερικό, ενώ στην περίπτωση που αρνηθούν, τότε αυτομάτως θα αποκλείονται από όλες τις δημόσιες υπηρεσίες της χώρας, μη έχοντας το δικαίωμα έκδοσης διαβατηρίου – ταυτότητας και επιπλέον δεν θα έχουν το δικαίωμα να ψηφίζουν στις εκλογές.

Σε περίπτωση αλλαγής της διεύθυνσης κατοικίας τους στο εξωτερικό, οι μετανάστες υποχρεούνται να δηλώσουν τη νέα τους διεύθυνση, εντός 60 ημερών στη ηλεκτρονική πλατφόρμα e-albania.al.

Η συγκεκριμένη ΥΑ ασφαλώς αφορά και τους Βορειοηπειρώτες που δεν διαμένουν στις πατρογονικές τους εστίες και καλούνται και αυτοί να δηλώσουν την χώρα και την διεύθυνση κατοικίας τους.

Ενώ με τα έως τώρα δεδομένα η συγκεκριμένη κίνηση συνδέεται με την πρόθεση της αλβανικής κυβέρνησης για ηλεκτρονική ψηφο τις επερχόμενες εκλογές του 2021, υπάρχουν και σενάρια για την χρήση της ίδιας βάσης δεδομένων στην απογραφή του 2022. Με λίγα λόγια κάποιος Χιμαραίος που τώρα θα δηλώσει μόνιμη διαμονή στην Αθήνα θα έχει την δυνατότητα να απογραφεί στην Χιμάρα το 2022; Οψόμεθα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου