Πρόστιμο στον πρόεδρο της Αλβανίας για συμμετοχή σε πάρτι εν μέσω Covid-19

Πρόστιμο στον πρόεδρο της Αλβανίας για συμμετοχή σε πάρτι εν μέσω Covid-19

Φίλοι και συγγενείς γνωστού Αλβανού κωμικού ηθοποιού, συμμετείχαν στο πάρτυ γενεθλίων του που διοργάνωσε σε προάστιο των Τιράνων, παρά την απαγόρευση που έχει οριστεί λόγω της πανδημίας. Όπως προκύπτει από φωτογραφίες και βίντεο, στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα μαζί με τη σύζυγό του.

Στον ιδιοκτήτη του κέντρου διασκέδασης επεβλήθη πρόστιμο ύψους 1 εκατομμυρίου Λεκ, ενώ επίσης έξι αστυνομικοί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα για παράβαση καθήκοντος και για μη έλεγχο του χώρου.

Πρόστιμο, επεβλήθη επίσης και στον Π.τ.Δ. Μέτα και στη σύζυγό του πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ένταξης της Αλβανίας, Μόνικα Κρυεμάδι.

Παρά του ότι βρισκόμαστε σε περίοδο πανδημίας όπου η μάσκα και η τήρηση της φυσικής απόστασης κρίνονται απαραίτητα, οι συμμετέχοντες στη γιορτή παραβίασαν κάθε κανόνα ασφαλείας. Ενώ όσον αφορά την σύζυγό του κ. Μέτα, θα είναι η τρίτη φορά που θα λάβει πρόστιμο, μιας και η ίδια αντιτίθεται στη χρήση προστατευτικής μάσκας σε δημόσιους χώρους.

Η σύζυγος του Ιλίρ Μέτα και πρόεδρος του LSI Μόνικα Κρυεμαδι με τον διοργανωτή του πάρτι

Η ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τιράνων:

Σε σχέση με την δραστηριότητα στις 20.11.2020 σε ένα κέντρο του χωριού Λιάκνας, του Δήμου Κάμεζ, όπου ο πολίτης B.K., διοργάνωσε εκδήλωση γενεθλίων και προσκάλεσε 30 άτομα, η Τοπική Αστυνομική Διεύθυνση Τιράνων έλαβε άμεσα τα απαραίτητα μέτρα ούτως ώστε να εφαρμοστεί το νομοσχέδιο για την μη εξάπλωση του COVID-19. Από πλευράς της Αστυνομίας των Τιράνων, ελήφθη το μέτρο της ποινής του 1.000.000 Λεκ ως προς τον ιδιοκτήτη του κέντρου σύμφωνα με το νομοσχέδιο της 15.03 2020. Επίσης σύμφωνα με τις κάμερες έχουν ταυτοποιηθεί όλα τα πρόσωπα που έλαβαν μέρος στην εκδήλωση και θα επιληφθεί η ανάλογη ποινή για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων για την παρεμπόδιση εξάπλωσης του COVID-19.

Ταυτοχρόνως ο Διευθυντής της Τοπικής Αστυνομίας έχει θέσει σε διαθεσιμότητα 6 αστυνομικούς για μη έλεγχο του χώρου.

Η Τοπική Αστυνομική Διεύθυνση των Τιράνων απευθυνόμενη σε όλους τους ιδιοκτήτες κέντρων, ζητά τη σωστή εφαρμογή των μέτρων anticovid, ούτως ώστε να αποκοπεί η αλυσίδα της μόλυνσης από τον ιό, καθώς επίσης καλεί τους πολίτες να καταγγείλουν οποιονδήποτε ιδιοκτήτη κέντρου ή πολίτη που δεν εφαρμόζει τα περιοριστικά μέτρα, μεταβάλλοντας έτσι τον εαυτό του σε πηγή κινδύνου για την υγεία των πολιτών.


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου