Το πλαίσιο ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ στα θέματα του αυριανού Συμβουλίου Γενικών υποθέσεων

Το πλαίσιο ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ στα θέματα του αυριανού Συμβουλίου Γενικών υποθέσεων

Στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, που θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης, θα συμμετάσχει, ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αύριο, Τρίτη, 17.11.2020, 11:00πμ.

Στην ατζέντα του ΣΓΥ περιλαμβάνονται: Ανταλλαγή απόψεων στα πλαίσια του διαλόγου για το Κράτος Δικαίου με στοχευμένη συζήτηση στις σχετικές εκθέσεις για Βέλγιο, Βουλγαρία, Τσεχία, Δανία και Εσθονία. Η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου (10-11/12) η οποία περιλαμβάνει μία ευρύτερη θεματολογία για την Αν. Μεσόγειο και την Τουρκία, τη νότια γειτονία της ΕΕ, την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, την κλιματική αλλαγή, το εμπόριο και τη μάχη κατά της τρομοκρατίας.

Επίσης, θα γίνει αναφορά στην προγραμματισμένη συνάντηση των ηγετών ΕΕ- Αφρικής που θα λάβει χώρα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, όπως και η παραδοσιακή Σύνοδος Κορυφής για το Eυρώ που πραγματοποιείται κάθε Δεκέμβριο. Για την υιοθέτηση των διαπραγματευτικών πλαισίων ένταξης με Αλβανία και Β. Μακεδονία αναμένεται ενημέρωση από τη γερμανική προεδρία.

Στην ημερήσια διάταξη του ΣΓΥ περιλαμβάνονται ακόμη, η αντιμετώπιση του Αντι-Σημιτισμού, το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο υπό το φως της πρόσφατης συμφωνίας Συμβουλίου και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το Πρόγραμμα της Επιτροπής για το 2021 και το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο 2021.

Ο Πρόεδρος της Αλβανίας ζήτησε την αύξηση των μαζ...
Ακόμη ένας Ιταλός επικεφαλής διεθνούς οργανισμού σ...

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!


 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη