Η συνάντηση του Ράμα με τον Ερντογάν λίγο πριν φτάσει στην Αθήνα

Η συνάντηση του Ράμα με τον Ερντογάν λίγο πριν φτάσει στην Αθήνα

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα συναντήθηκε με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Αλβανίας ανακοίνωσε στο Facebook τη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, στην κατοικία του τελευταίου στην Μαρμαρίδα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης , σύμφωνα με τον Ράμα, βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, η οικονομική συνεργασία στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κορονοϊού καθώς και η κατάσταση στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων.

Σήμερα ο Αλβανός πρωθυπουργός συνάντησε και τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν στην θερινή έπαυλη του Ερντογάν, συζητώντας για θέματα συνεργασίας των δυο χωρών στον τομέα της ενέργειας.

Διπλωματικοί κύκλοι αλλά και η αντιπολίτευση της Αλβανίας αναφέρουν πως η συνάντηση Ράμα – Ερντογάν πραγματοποιήθηκε λίγο πριν ο Αλβανός πρωθυπουργός φτάσει στην Αθήνα και είχε ως κύριο σκοπό να προετοιμάσουν τον Αλβανό πρωθυπουργό, δίνοντας τις απαραίτητες οδηγίες καθώς θα τεθεί το θέμα της οριοθέτησης της ΑΟΖ από την ελληνική κυβέρνηση.

Πάντως η φωτογραφία της συνάντησης που έχει αναρτήσει ο Έντι Ράμα, δείχνει ότι δεν περιορίστηκαν στην εξοχική κατοικία του Τούρκου Προέδρου, αλλά το πρόγραμμα περιλάμβανε βόλτα με κότερο.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου