Covid-19: Σήμερα η τελευταία ημέρα των μέτρων με την Αλβανία - Εν αναμονή ανακοίνωσης παράτασης

Covid-19: Σήμερα η τελευταία ημέρα των μέτρων με την Αλβανία - Εν αναμονή ανακοίνωσης παράτασης

Σήμερα 11 Σεπτεμβρίου εκπνέει η παράταση των μέτρων με την Αλβανία για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού. Κατά την ανακοίνωση της 29ης Αυγούστου έγινε γνωστό πως παρατείνονται έως τις 11 Σεπτεμβρίου οι περιορισμοί εισόδου σε υπηκόους συγκεκριμένων ξένων χωρών στα χερσαία σύνορα, καθώς και οι περιορισμοί συνδέσεων (οδικών, ακτοπλοϊκών και αεροπορικών) με την Αλβανία.

Μέχρι σήμερα παραμένουν σε ισχύ:

-πλαφόν ατόμων που τους επιτρέπεται η είσοδος στην Ελλάδα ανα ημέρα, 750 από Κακαβιά και 300 από Κρυσταλλοπηγή.
-Ωράριο λειτουργίας των συνόρων 07.00 - 23.00
-προσκόμιση αρνητικού τεστ εντός 72 ωρών-7ημερη καραντίνα για όσους περνούν στην Ελλάδα-συμπλήρωση PLF-δειγματοληπτικός έλεγχος από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

Με τα κρούσματα στην Αλβανία να παραμένουν υψηλά, το σενάριο της άρσης των μέτρων από την Ελληνική πλευρά φαντάζει απίθανο, όπως όλα δείχνουν, το σενάριο της παράτασης των μέτρων φαντάζει βέβαιο. Σίγουρα όμως πρέπει να γίνουν ορισμένες βελτιώσεις. Για παράδειγμα είναι αδικαιολόγητο το μέτρο της καραντίνας από την στιγμή που απαιτείται προσκόμιση αρνητικού τεστ και παράλληλα ο ΕΟΔΥ λαμβάνει δείγματα.

Υπενθυμίζουμε πως η αεροπορική οδηγία που αφορά πτήσεις από και προς Ελλάδα από Αλβανία ισχύει μέχρι 15/9/2020 και ώρα 23:59.

Σήμερα στην καθιερωμένη καθημερινή ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών για την εξέλιξη του κορονοϊού θα μάθουμε τι μέλλει γενέσθαι.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου