Αναπληρωτής Π/Θ της Αλβανίας: «Αβάσιμη η επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας»

Αναπληρωτής Π/Θ της Αλβανίας: «Αβάσιμη η επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας»

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Αλβανίας, Εριόν Μπράτσε, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης του άφησε αιχμές για επέκταση των 12 μιλίων των χωρικών της υδάτων της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επέκταση της Ελλάδας δεν μπορεί να γίνει όταν δεν υπάρχει στεριά, απορρίπτοντας τους χάρτες που δημοσιεύθηκαν στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης που ξεκινούν την επέκταση των 12 μιλίων βόρεια του νησιού Οθωνοί και βόρεια του νησιού της Ερεικούσσας.

«Η αρχή των 12 μιλίων, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το Δίκαιο της Θάλασσας, ισχύει μόνο σε περίπτωση όπου υπάρχει στεριά. Δεν εφαρμόζεται στα νησιά γιατί σε αυτόν τον χώρο δεν μπορεί να εφαρμοστεί η αρχή των 12 μιλίων, δεν μπορεί να εφαρμοστεί καθόλου», είπε ο Μπράτσε.

Ο Μπράτσε αναφέρθηκε και στις συζητήσεις με την Ελλάδα για ΑΟΖ και υπογράμμισε πως οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα επί του παρόντος δεν έχουν ξεκινήσει, ενώ τονίζει πως η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας για την συμφωνία για ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών το 2009 απότελεί κόκκινη γραμμή σε περίπτωση οποιασδήποτε πιθανής συμφωνίας.

«Υπάρχει απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου και κανείς δεν μπορεί να την παραβή, ούτε το κοινοβούλιο, ούτε ο Πρόεδρος, ούτε η κυβέρνηση, ούτε οι διαπραγματευτικές ομάδες. Οι διαπραγματευτικές ομάδες συγκροτούνται με την έγκριση του Προέδρου και σήμερα δεν υπάρχει καν διαπραγμάτευση», δήλωσε ο Μπράτσε.

Σε περίπτωση που το όνομα Εριόν Μπράτσε σας θυμίζει κάτι:
Εμετική δήλωση μίσους Αλβανού βουλευτή για τον Ολυμπιακό

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου