Αποχωρεί ο επικεφαλής του ΟΑΣΕ στην Αλβανία

Αποχωρεί ο επικεφαλής του ΟΑΣΕ στην Αλβανία

Ο επικεφαλής της παρουσίας του ΟΑΣΕ στην Αλβανία, Μπερντ Μπόρχαρντ θα αποχωρήσει από την Αλβανία στις 2 Σεπτεμβρίου. Ο ίδιος έκανε την ανακοίνωση μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook όπου ευχαρίστησε την Αλβανία για τη συνεργασία και εξέφρασε τη λύπη του που εξαιτίας του Covid-19 δεν μπόρεσε να διοργανώσει αποχαιρετιστήρια δεξίωση. 

Ο Μπόρχαρντ ανακοίνωσε ότι το υπεύθυνο πρόσωπα στην Παρουσία του ΟΑΣΕ θα είναι τώρα η Jelena McCoy και ο Alexandru Murzac για τυχόν θέματα διαχείρισης αποστολής και ο Laurentiu Stinga για πολιτικά θέματα. 

Ο Πρέσβης διορίστηκε επικεφαλής του ΟΑΣΕ στην Αλβανία την 1η Οκτωβρίου 2016. Από το 2007 έως το 2010 διετέλεσε πρέσβης της Γερμανίας στην Αλβανία και από το 2013 έως το 2014 ηγήθηκε της αποστολής EULEX στο Κοσσυφοπέδιο. 

Η θητεία του Μπόρχαρντ αμαυρώθηκε από ένα περιστατικό κατα το οποίο φάνηκε να υψώνει το μεσαίο δάχτυλό του σε πλήθος διαδηλωτών έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση στα Τίρανα. Οι διαδηλωτές ζήτησαν την απόλυσή του από τον ΟΑΣΕ και την αποχώρηση του από την Αλβανία χωρίς φυσικά κάτι τέτοιο δεν συνέβη και συνέχισε κανονικά την θητεία του.

Οι συζητήσεις Ελλάδας και Αλβανιας για ΑΟΖ, ευκαι...
Το «δώρο» του Ράμα στην εκπαίδευση της Ελληνικής Μ...
 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Τετάρτη 19/01/22, 01:19

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη