Μπερίσα: Ο Ράμα να ζητήσει συγνώμη από την Ελλάδα - οι αριθμοί για τον Covid-19 τον εκθέτουν

Μπερίσα: Ο Ράμα να ζητήσει συγνώμη από την Ελλάδα - οι αριθμοί για τον Covid-19 τον εκθέτουν

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, συμβουλεύει τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα να ζητήσει συγγνώμη από την Ελλάδα, καθώς ισχυρίζεται ότι αριθμοί που αναφέρονται στην πανδημία του κορωνοϊού, τον εκθέτουν σοβαρά.

Ο Μπερίσα θυμάται τις δηλώσεις του Ράμα στις αρχές Απριλίου, όπου επιτέθηκε σε πολλές χώρες της Ευρώπης και του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας κάνοντας λόγο για κακή διαχείριση της πανδημίας.

Ο πρώην πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος λέει ότι σήμερα, μετά από 6 μήνες, παρά τη χειραγώγηση και την παραποίηση αριθμών στη χώρα του, η Ελλάδα έχει χαμηλότερα ποσοστά από ό, τι η Αλβανία.

Αναλυτικά η ανάρτηση στο facebook από τον Σαλί Μπερίσα:

«Πιστεύω θα θυμάστε φίλοι μου τις αρχές του Απριλίου που μας πέρασε, όταν ο αμαθής επιδημιολόγος του Σουρέλ, προκειμένου να αυτοανακηρυχθεί ως «ο καλύτερος», έχοντας έναν γεωγραφικό άτλαντα μπροστά του, κατηγορούσε με τη σειρά τις χώρες της Ευρώπης και του κόσμου, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα, για κακή διαχείριση της πανδημίας, διότι πιστεύει ότι, κατηγορώντας τους άλλους, αναδεικνύεται ως ο καλύτερος

Σήμερα όμως, έξι μήνες μετά, παρά τη διαστρέβλωση και την αλλοίωση των στοιχείων της πανδημίας από τον ίδιο –με τον περιορισμό και τη συγκεντρωτική πολιτική για τα διαγνωστικά τεστ, τους θανάτους από τον κορωνοϊό, στα νοσοκομεία ή έξω απ΄ αυτά, που, για πολιτικές σκοπιμότητες, δεν καταγράφονται ως θάνατοι από κορωνοϊό– με βάση δηλαδή μόνο τα επίσημα στοιχεία, προκύπτει ότι:
Η Ελλάδα, με πληθυσμό άνω των 10 εκατ. κατοίκων, δηλαδή 3,6 φορές μεγαλύτερο από την Αλβανία, είχε συνολικά, μέχρι τις 22 Αυγούστου, 238 θανάτους και 8.138 κρούσματα, από τα οποία, τα 204 ήταν νέα κρούσματα. Η Αλβανία, μέχρι την ίδια ημερομηνία, είχε συνολικά 240 θανάτους, 8.119 κρούσματα και 152 νέα κρούσματα.

Σε περίπτωση που κάνουμε την ανάλυση των στοιχείων, ανά ένα εκατομμύριο κατοίκους, για τις δύο χώρες, μέχρι 22 Αυγούστου, προκύπτει:

1. Η Ελλάδα έχει 781 κρούσματα κορωνοϊού ανά ένα εκατ. κατοίκους, η Αλβανία έχει 2822 κρούσματα, ή 4 φορές περισσότερα από την Ελλάδα.

2. Η Ελλάδα, για κάθε ένα εκατ. κατοίκους διενήργησε 79.381 διαγνωστικά τεστ, έναντι 17.390 τεστ που έκανε η Αλβανία, για ένα εκατ. κατοίκους. Δηλαδή, η Ελλάδα, έχει κάνει για κάθε ένα εκατ. κατοίκους, 4,56 φορές περισσότερα τεστ και έχει 4 φορές λιγότερα κρούσματα. Εννοείται, εάν η Αλβανία είχε κάνει τον αριθμό των διαγνωστικών τεστ που έκανε η Ελλάδα, ο αριθμός των κρουσμάτων στην Αλβανία δεν θα ήταν 4 φορές, αλλά 6-8 φορές υψηλότερος από την Ελλάδα.

3. Η Ελλάδα, ανά ένα εκατομμύριο κατοίκους, έχει 23 θύματα, ενώ ο αριθμός των θυμάτων στην Αλβανία για τον ίδιο αριθμό κατοίκων είναι 83, άρα η θνησιμότητα από τον ιό στην Ελλάδα είναι 4 φορές χαμηλότερη από ότι στην Αλβανία.

Οι συνθήκες διασποράς στην Ελλάδα ήταν πολύ πιο ευνοϊκές σε σχέση με την Αλβανία, διότι η Ελλάδα έχει πιο αναπτυγμένο πολεοδομικό και συγκοινωνιακό σύστημα, εντούτοις, η Ελλάδα δεν έχει τα αποτελέσματα της Αλβανίας, διότι:

1. Η Ελλάδα προέβη στη διενέργεια μεγάλου αριθμού διαγνωστικών τεστ, διενήργησε δηλαδή, πραγματική και όχι ψευδή σαν του Ράμα, επιδημιολογική ιχνηλάτιση και έρευνα, διότι εκεί την έρευνα την έκαναν εμπειρογνώμονες και όχι ο Π/Θ, όπως συνέβη στην Αλβανία.

2. Η Ελλάδα ήταν προετοιμασμένη και διέθεσε έγκαιρα προστατευτικό υλικό για το υγειονομικό προσωπικό και μάσκες για τους πολίτες, γι' αυτό και στην Ελλάδα, τα μεγάλα νοσοκομεία δεν μετατράπηκαν σε επιδημιολογικές βόμβες, όπως συνέβη στην Αλβανία με το νοσοκομείο των Τιράνων. Η ελληνική κυβέρνηση δεν εκμεταλλεύτηκε την πανδημία για να κάνει μυστικούς διαγωνισμούς και να κλέψει σε βάρος των ασθενών, όπως έκανε ο «λωποδύτης» Εντβίν Ράμα.

3. Η Ελλάδα διαθέτει σωστή υπηρεσία έκτακτων περιστατικών και όχι πολιτικοποιημένη υπηρεσία, που μεταφέρει στα νοσοκομεία τόσους ασθενείς, όσους λένε οι εντολές του Ράμα, και όταν οι πολίτες της τηλεφωνούν, τους συμβουλεύει να πάρουν παρακεταμόλη. Η Ελλάδα για την πανδημία επιστράτευσε τους οικογενειακούς γιατρούς.

Φίλοι, εγώ γνωρίζω ότι η «συγνώμη» για το Ράμα είναι άγνωστη λέξη, αλλά έκανα αυτή την ανάλυση, για να αποδείξω με τη μέθοδο της σύγκρισης, τις σοβαρές συνέπειες που έχει για την Αλβανία, η κακή διαχείριση της πανδημίας κορωνοϊού από τον «λωποδύτη» Εντβίν Ράμα!»

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου