ΥΠΕΞ: Παράταση ισχύος στα ληγμένα αλβανικά Διαβατήρια

ΥΠΕΞ: Παράταση ισχύος στα ληγμένα αλβανικά Διαβατήρια

Το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα πως δίνει παράταση ισχύος έως 31 Δεκεμβρίου στα αλβανικά Διαβατήρια που έχουν λήξει.

Η απόφαση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιδιαίτερη κατάσταση που επικρατεί εξαιτίας του κορονοϊόυ και διευκολύνει πλήθος Αλβανών πολιτών που έπρεπε να κάνουν τις διαδικασίες ανανεώσεις είτε στην Αλβανία είτε στην Ελληνική πρεσβεία στην Αθήνα.

"Σε συνέχεια σχετικής ενημέρωσης από το Υπουργείο Εξωτερικών, σας γνωρίζουμε ότι γίνονται αποδεκτά από τις υπηρεσίες ως έγκυρα ταξιδιωτικά έγγραφα για το διάστημα έως 31/12/2020, όσα αλβανικά διαβατήρια λήγουν εντός του 2020, στο πλαίσιο σχετικής νομοθετικής ρύθμισης της Αλβανίας. Ως εκ τούτου, πολίτες Αλβανίας, κάτοχοι διαβατηρίων που εμπίπτουν στα ανωτέρω, δύνανται να συναλλάσσονται με τις υπηρεσίες σας για όλες τις ενέργειες που αφορούν την έκδοση άδειας διαμονής βάσει των διατάξεων του ν. 4251/2014."

Στην Αθήνα καθ' όλη τη διάρκεια του Αυγούστου είχε παρατηρηθεί μεγάλος όγκος Αλβανών πολιτών έξω από την Αλβανική πρεσβεία οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τις καθυστερήσεις και την ταλαιπωρία. Το θέμα είχε απασχολήσει και τα αλβανικά ΜΜΕ ειδικά μετά την καταγγελία του προέδρου του παραρτήματος του Δημοκρατικό Κόμματος Αλβανίας στην Αθήνα Fatmir Gjoci.

Αλβανική πρεσβεία στην Αθήνα, 12 Αυγούστου 2020
Αλβανική πρεσβεία στην Αθήνα, 19 Αυγούστου 2020

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου