ΥΠΕΞ: Παράταση ισχύος στα ληγμένα αλβανικά Διαβατήρια

ΥΠΕΞ: Παράταση ισχύος στα ληγμένα αλβανικά Διαβατήρια

Το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα πως δίνει παράταση ισχύος έως 31 Δεκεμβρίου στα αλβανικά Διαβατήρια που έχουν λήξει.

Η απόφαση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιδιαίτερη κατάσταση που επικρατεί εξαιτίας του κορονοϊόυ και διευκολύνει πλήθος Αλβανών πολιτών που έπρεπε να κάνουν τις διαδικασίες ανανεώσεις είτε στην Αλβανία είτε στην Ελληνική πρεσβεία στην Αθήνα.

"Σε συνέχεια σχετικής ενημέρωσης από το Υπουργείο Εξωτερικών, σας γνωρίζουμε ότι γίνονται αποδεκτά από τις υπηρεσίες ως έγκυρα ταξιδιωτικά έγγραφα για το διάστημα έως 31/12/2020, όσα αλβανικά διαβατήρια λήγουν εντός του 2020, στο πλαίσιο σχετικής νομοθετικής ρύθμισης της Αλβανίας. Ως εκ τούτου, πολίτες Αλβανίας, κάτοχοι διαβατηρίων που εμπίπτουν στα ανωτέρω, δύνανται να συναλλάσσονται με τις υπηρεσίες σας για όλες τις ενέργειες που αφορούν την έκδοση άδειας διαμονής βάσει των διατάξεων του ν. 4251/2014."

Στην Αθήνα καθ' όλη τη διάρκεια του Αυγούστου είχε παρατηρηθεί μεγάλος όγκος Αλβανών πολιτών έξω από την Αλβανική πρεσβεία οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τις καθυστερήσεις και την ταλαιπωρία. Το θέμα είχε απασχολήσει και τα αλβανικά ΜΜΕ ειδικά μετά την καταγγελία του προέδρου του παραρτήματος του Δημοκρατικό Κόμματος Αλβανίας στην Αθήνα Fatmir Gjoci.

Αλβανική πρεσβεία στην Αθήνα, 12 Αυγούστου 2020
Αλβανική πρεσβεία στην Αθήνα, 19 Αυγούστου 2020
Συνεχίζεται η ταυτοποίηση οστών των πεσόντων του έ...
Πρόεδρος Αλβανίας: «Η ευθύνη για την κατάσταση στη...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη