Το Ελληνικό Προξενείο Αργυροκάστρου σταματάει την επιχορήγηση μετακίνησης των βορειοηπειρωτών μαθητών

Το Ελληνικό Προξενείο Αργυροκάστρου σταματάει την επιχορήγηση μετακίνησης των βορειοηπειρωτών μαθητών

Eνώ μόλις πριν από δυο μέρες ο ιταλός πρέσβης στα Τίρανα και ο ιταλός πρόξενος Αυλώνας εγκαινίασαν κτίριο στο Αργυρόκαστρο όπου θα στεγάζεται το προξενείο Αργυροκάστρου, κι ενώ ο ιταλός πρέσβης  δηλώνει πως, ανεξάρτητα από τη μείωση των κονδυλίων, η Ιταλία θα είναι παρούσα στην ανάπτυξη του αλβανικού νότου διαμέσου της «Cooperazione Italiana», το Ελληνικό Προξενείο Αργυροκάστρου έκοψε την επιχορήγηση για την μετακίνηση των βορειοηπειρωτών μαθητών προς τα σχολεία τους.

Το γεγονός, χωρίς να κρύβουν μια ενδόμυχη ικανοποίηση, μετέδωσαν τα τηλεοπτικά κανάλια του Αργυροκάστρου. Τα λεωφορεία, τα οποία

πλήρωνε εδώ και χρόνια το Ελληνικό Προξενείο, εξυπηρετούσαν τους μαθητές των περιοχών του Βούρκου και της Δρόπολης για τη μετακίνησή τους προς τα λίγα υπάρχοντα σχολεία μέσης εκπαίδευσης που λειτουργούν στο χώρο της μειονότητας. Η κίνηση αυτή του Ελληνικού Προξενείου, τη στιγμή μάλιστα που παρατηρείται σημαντική επιστροφή συμπατριωτών μας από Ελλάδα μαζί με τα παιδιά τους, δεν  μπορεί να δικαιολογηθεί με τις δύσκολες οικονομικές καταστάσεις  που περνάει η Ελλάδα. Ίσως το Ελληνικό Προξενείο θα «εξοικονομήσει» κάποια χιλιάρικα Ευρώ, όμως οι αρνητικές συνέπειες στην παιδεία των βορειοηπειρωτών θα είναι δυσανάλογα μεγαλύτερες για το παρόν και το μέλλον.

Πηγή: Δερόπολη

Σπαχίου στα Σκόπια: Πρέπει να ενωθούν οι Αλβανοί τ...
Συνέντευξη του οδηγού τανκ που εισέβαλε στο πολυτε...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη