Μυστηριώδης δωρεά έκτασης 95.000 τμ παραλίας στην Αυλώνα

Μυστηριώδης δωρεά έκτασης 95.000 τμ παραλίας στην Αυλώνα

Ο D.K διαθέτει μια καντίνα τα 15 τελευταία χρόνια στη δημόσια παραλία του Ζβερνέτσι. Όμως, το καλοκαίρι του '21 όταν δρομολόγησε ξανά την αδειοδότηση για να ξαναλειτουργήσει την επιχείρησή του, προς έκπληξή του του αρνήθηκε η άδεια διότι η παραλία απέκτησε ξαφνικά ιδιοκτήτη. Ο φερόμενος ιδιοκτήτης K.T., πρώην διαχειριστής του λιμανιού του Δυρραχίου μέχρι πριν από 6 μήνες, φαίνεται να απέκτησε 95000 τμ μέσω δωρεάς του Artur Shehu, ο οποίος συσχετίζεται με εγκληματικές δραστηριότητες και υφαρπαγή δημόσιας περιουσίας στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ο Σέχου ζει στην Αμερική εδώ και δύο δεκαετίες, μετά τη φυγή του από την Αλβανία το 1999, μετά από συμπλοκή με πυροβολισμούς στο μπαρ του στην Αυλώνα. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει με τον φερόμενο ιδιοκτήτη και ο S.T, που πέρασε το καλοκαίρι στα δικαστήρια και υπέβαλε ποινικές διώξεις για να ξαναποκτήσει άδεια για την επιχείρησή του. Ισχυρίζεται ότι ο K.T προσπάθησε να τον δωροδοκήσει με 50000€ για να εγκαταλείψει τις προσπάθειες.

Η διαδικασία απόκτησης τίτλου ιδιοκτησίας για αυτή τη δημόσια παραλία, όπου συνεπάγεται και δασική έκταση, φαίνεται να μην είναι ξεκάθαρη, αλλά αρκετή για να γραφτεί στο όνομα του Κ.Τ.

Το γραφείου κτηματολογίου στην Αυλώνα υποστηρίζει ότι δεν συνεπάγεται η άμμος στο κομμάτι αυτό, αλλά στο χάρτη φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο Κ.Τ παίρνει και την άμμο.

Στο αρχείο αυτού του ακινήτου υπάρχουν: αίτηση, τιμολόγιο, κάρτα για αναφ. χάρτη, συμβόλαιο δωρεάς / ανταλλαγής, φορολογικό έντυπο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει αρχικό έγγραφο που να δείχνει πώς καταχωρήθηκε αυτό το ακίνητο στο κτηματολόγιο από τον Shehu.

Το Κτηματολόγιο Αυλώνας κατηγορείται συχνά για αλλοτρίωση περιουσιών στην ακτή, μετατρέποντας σε κατάρα για τους ιθύνοντες αυτού του ιδρύματος, που άλλαξε 10 διευθυντές σε λιγότερο από ένα χρόνο. Ένας από αυτούς μάλιστα σημείωσε το ρεκόρ ως ο μακροβιότερος επικεφαλής, μένοντας μόλις 4 μέρες στη θέση του διευθυντή του Κτηματολογίου Αυλώνας.

"Δεν μπορούσαμε, μας διώξανε και μας απείλησαν. Αν και δημόσια, κρατική περιουσία, μας απομάκρυναν με το ζόρι από εκεί. Πέτυχαν τον στόχο τους."- αναφέρουν οι δυο πολίτες που ήρθαν αντιμέτωποι με τον Κ.Τ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου