Ο Αλβανός ΥΠΕΣ επικροτεί το σχέδιο καταδαφίσεων στα παράλια της χώρας

Ο Αλβανός ΥΠΕΣ επικροτεί το σχέδιο καταδαφίσεων στα παράλια της χώρας

Ο Αλβανός Υπουργός Εσωτερικών Μπλέντι Τσούτσι, δήλωσε ότι η δράση της αλβανικής Πολεοδομίας (IKMT) δεν θα σταματήσει μέχρι να απελευθερωθούν όλοι οι δημόσιοι χώροι.

«Η Πολεοδομία (IKMT) συνεχίζει το έργο για την κατεδάφιση παράνομων κατασκευών σε παραθαλάσσιες περιοχές. Η επιχείρηση που ξεκινήσαμε πριν από ένα χρόνο είναι μια ιστορία επιτυχίας. Δεν θα σταματήσουμε έως ότου απελευθερωθεί οριστικά όλος ο κατεχόμενος χώρος κατά μήκος της ακτογραμμής από τη Βελίπογια έως τα Εξαμίλια και οι παραβάτες θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», ανέφερε ο Τσούτσι.

Η λεγόμενη αλβανική επιχείρηση «Η Ακτή μας» ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2021 από την παραλιακή περιοχή Βελίπογια της Αλβανίας, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών της Χιμάρας, μέχρι τα Εξαμίλια στους Αγίους Σαράντα.

Στην πρώτη φάση της επιχείρησης «Η Ακτή μας» που ξεκίνησε τον Ιούνιο, κατεδαφίστηκαν πάνω από 130 παράνομες κατασκευές, επιβλήθηκαν περίπου 132 εκατομμύρια λεκ σε 86 φορείς και δεκάδες άτομα συνελήφθησαν και διώχθηκαν.

Η επιχείρηση έχει ήδη επιστρέψει στη δεύτερη φάση και συνεχίζεται σε όλη την ακτογραμμή, με την στήριξη της αλβανικής κυβέρνησης, η οποία και φυσικά παράλληλα προωθεί τους λεγόμενους «Στρατηγικούς Επενδυτές» - φίλους του Έντι Ράμα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου