Εκδήλωση στην Κορυτσά με θέμα τη ζωή των Βλάχων (φωτογραφίες)

Εκδήλωση στην Κορυτσά με θέμα τη ζωή των Βλάχων (φωτογραφίες)

Στις 14/5/2022, πραγματοποιήθηκε στην Κορυτσά, υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Αμφικτιονίας Βλάχων, της Ένωσης Βλάχων Αλβανίας και της Ένωσης Βλάχων Κορυτσάς εκδήλωση, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, με θέμα την ζωή των Βλάχων.

Στην εκδήλωση συμμετείχανο Δήμαρχος Κορυτσάς κ. Σ. Φίλο, ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Β. Ντούλες, η Γενική Πρόξενος κα Μ. Νικολάου, ο βουλευτής ΝΔ Καστοριάς κ. Ζ. Τζιγκαλάγιας,ο κ. Π. Αναγνωστόπουλος και η κα Ρώσογλου ως εκπρόσωποι της Πρεσβείας της Ελλάδας στα Τίρανα, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Αμφικτιονίας Βλάχωνκ. Μαγειρίας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Βλάχων Αλβανίας κ. Πότση, εκπρόσωποι τωνΈνώσεων Βλάχων Κορυτσάς, όλα τα στελέχη του Γ.Π. Κορυτσάς και πλήθος Βλάχων της περιοχής Κορυτσάς.

Στην εκδήλωση παρέστησαν και χόρεψαν χορευτικά συγκροτήματα Βλάχων προσφέροντας μοναδικές στιγμές από τον μουσικοχορευτικό πολιτισμό των Βλάχων.

Επίσης, στον χώρο της εκδήλωσης λειτουργεί έκθεση με αντικείμενα από την καθημερινή ζωή των Βλάχων, αποτυπώνοντας πολύ όμορφα στιγμιότυπα από τον βλαχικό τρόπο ζωής.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου