Η Γερμανία επιβεβαιώνει την ευρωπαϊκή υποστήριξη της Αλβανίας

Η Γερμανία επιβεβαιώνει την ευρωπαϊκή υποστήριξη της Αλβανίας

Ο αντιπρόεδρος της αλβανικής κυβέρνησης και υπουργός Επικρατείας για το Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης και Μεταρρυθμίσεων, Arben Ahmetaj, μαζί με την Υπουργό Επικρατείας για τις Σχέσεις με το Κοινοβούλιο, Elisa Spiropali, είχαν χθες συνάντηση με την υπουργό της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας για την Ευρώπη και το Κλίμα, Anna Lührmann.

Σε αντίδραση προς τα μέσα, μετά τη συνάντηση, η Spiropali εξέφρασε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες για το όραμα της νέας γερμανικής κυβέρνησης, με επικεφαλής τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς, επιβεβαίωση της ευρωπαϊκής κυριαρχίας στον πυρήνα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, υποστηρίζοντας τη διαδικασία ένταξης των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην Ε.Ε..

Όπως μεταδίδει το ΑΤΑ, ιδιαίτερη προσοχή κατά τη συνάντηση με τον Υπουργό Lührmann συζητήθηκε επίσης για την άριστη συνεργασία και την εξαιρετική συμβολή της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στην εντατικοποίηση των διμερών σχέσεων και την προώθηση της ολοκλήρωσης.

«Η διεξαγωγή της Πρώτης Κυβερνητικής Διάσκεψης ΕΕ-Αλβανίας θα σηματοδοτήσει ένα νέο επίπεδο δέσμευσής μας, ποιοτικά τονωτικό για την εδραίωση των επιτευγμάτων, μια δικαιολογημένη προσδοκία στο πλαίσιο της περαιτέρω προόδου και της ασταμάτητης ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας», είπε η Spiropali.

Μέχρι στιγμής η Γερμανία επιμένει στην έναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αλβανίας και ΕΕ, συνεχίζοντας να υποστηρίζει την χώρα όπως και κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης Μέρκελ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου