Πρόταση για αδελφοποίηση της Λάρισας με το Σελλειό της Δρόπολης

Πρόταση για αδελφοποίηση της Λάρισας με το Σελλειό της Δρόπολης

Πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Μάριος Ξηρομερίτης για αδελφοποίηση της Λάρισας με το χωριό Σελλειό, τόπο καταγωγής του ιδρυτή του «Μύλου του Παππά».

Αναλυτικά, στην πρόταση ο κ. Ξηρομερίτης επισημαίνει τα εξής:

«Ως Δημοτικός σύμβουλος Λαρισαίων και επί 25 χρόνια περίπου αυτοδιοικητικός θεωρώ ότι ο δήμος ολόκληρος και ολόκληρη η πόλη της Λάρισας οφείλουν πολλά στον ιδρυτή Παππά ( του Αριστοτέλη ) Φώτιο ιδρυτή της μεγάλης αλευροβιομηχανίας Λαρίσης «Φώτη Παππά κυλινδρόμυλοι» αλλά και κατόπιν στους συγγενείς του που εργαστήκανε και συνεργαστήκανε με τον δήμο Λαρισαίων.

Η οικογένεια Παππά ως γνωστό προτίμησε να πουλήσει το λαμπρό αυτό στολίδι έστω και λιγότερο από την τότε εμπορική του αξία στον δήμο Λαρισαίων για τους ευνόητους λόγους που απολαμβάνουμε όλοι σήμερα τον όμορφο αυτόν χώρο και την ιστορία της πόλης μας παράλληλα .

Θεωρώ υποχρέωση να προτείνω στον Δήμο Λαρισαίων και τον Δήμαρχο της πόλης μας κο Καλογιάννη να αδελφοποιηθούμε με το γενέθλιο χωριό της οικογένειας του ιδρυτή το Σελλειό Αργυροκάστρου στην Βόρειο Ήπειρο ως ελάχιστο φόρο τιμής».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου