Βράβευση της Βορειοηπειρώτισσας παρολυμπιονίκη Ανθής Λιάγκου από φορείς της Ηπείρου και τον Δήμο Τρικκαίων

Βράβευση της Βορειοηπειρώτισσας παρολυμπιονίκη Ανθής Λιάγκου από φορείς της Ηπείρου και τον Δήμο Τρικκαίων

Η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών, ο Δήμος Τρικκαίων και οι ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ ΑΣΑΙ, θα βραβεύσουν την κα Ανθή Λιάγκου, παρολυμπιονίκη στις ρίψεις με αναπηρικό αμαξίδιο, το Σάββατο 25-09-2021, στις 16:00, στο Γήπεδο Ανατολής Ιωαννίνων, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2021.

Η κυρία Ανθή Λιάγκου ζει, αθλείται και κινείται καθημερινά στην πόλη των Ιωαννίνων χρησιμοποιώντας το αμαξίδιό της. Αντιμετωπίζει δε καθημερινά προκλήσεις για ισότιμη πρόσβαση στο δομημένο αστικό ιστό. Παρ' όλα αυτά, δίνει ένα συνεχή αγώνα για να έχει ίσες ευκαιρίες μετακίνησης, αλλά και για να εξασφαλίσει καλύτερες συνθήκες πρόσβασης για όλα τα άτομα με αναπηρίες.

Επιπλέον, διαπρέπει στον παγκόσμιο αθλητισμό στις ρίψεις, έχοντας για πολλά χρόνια συμμετοχές και κορυφαίες διακρίσεις σε παγκόσμια – πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα και παρολυμπιακούς αγώνες. Οι επιτυχίες της δε, έχουν παροτρύνει μεγάλο αριθμό ατόμων με αναπηρία (και όχι μόνο), να ασχοληθούν πιο ενεργά με τον αθλητισμό και να διεκδικήσουν ισότιμη πρόσβαση στην καθημερινότητα.

Ως εκ τούτου, η κυρία Ανθή Λιάγκου βραβεύεται ως πρότυπο για κάθε σύγχρονο νέο, διδάσκοντας την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής μέσω του αθλητισμού και της ενεργής πολιτειότητας μέσω της καθημερινής προσπάθειας.

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2021, και προς τιμή της κυρίας Ανθής Λιάγκου, οι ομάδες ποδοσφαίρου γυναικών των ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ και του ΘΕΩΝΗ – Α.Ο. Τρίκαλα 2011, θα δώσουν φιλικό αγώνα στο Γήπεδο Ανατολής στα Ιωάννινα, το Σάββατο 25-09-2021, στις 17:00.
Επιπλέον, οι μικρές ομάδες υποδομών των σωματείων Κ-16, θα αναμετρηθούν και αυτές, σε φιλικό αγώνα, στον ίδιο χώρο στις 16:15.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, η οποία φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια ζωής, πραγματοποιείται πανευρωπαϊκά από το 2002 και έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός της Ε.Ε. για την προώθηση της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Η εκστρατεία εντάσσεται στον πανευρωπαϊκό στόχο επίτευξης της κλιματικής ουδετερότητας και στηρίζει κάθε τοπική πρωτοβουλία ώστε οι πόλεις να γίνουν πιο ασφαλείς, πιο πράσινες, πιο συμμετοχικές και προσβάσιμες για όλους.


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου