Ο Βορειοηπειρώτης που δεν ξεχνά τη γενέτειρά του και προσφέρει γι’ αυτήν

Ο Βορειοηπειρώτης που δεν ξεχνά τη γενέτειρά του και προσφέρει γι’ αυτήν

Στο κέντρο της Λευκωσίας θα συναντήσεις έναν Βορειοηπειρώτη, που το χαμόγελο και η καλοσύνη δύσκολα να χαθούν από το πρόσωπό του. Είναι ο Κλεάνθης Γιώργος. Ο πατέρας του με καταγωγή από το Αργυρόκαστρο και η μητέρα του από την Τσούκα των Αγ. Σαράντα. Σαν τελείωσε τα ΤΕΙ της Αθήνας το 2002, κι έγινε Διπλωματούχος Οπτικός, ο Κλεάνθης δεν αρκέστηκε με αυτό. Συνέχισε να εμπλουτίζει τις επιστημονικές του γνώσεις. Παρακολούθησε πάρα πολλά σεμινάρια στην Αθήνα και κατάφερε να πάρει το Πιστοποιητικό, που τον αναδεικνύει ως ειδικό σε πάρα πολλά παραρτήματα της οπτικής: το γλαύκωμα και τον καταρράκτη, το ζαχαρώδη διαβήτη του ματιού, τις μετρήσεις και εφαρμογή των φακών επαφής, καθώς και το μοντάρισμα των οφθαλμικών φακών.

Αφού εργάστηκε ένα χρονικό διάστημα στην Αθήνα και έμαθε καλά όλα τα μυστικά της οπτικής, πέρασε κι αυτός τη Μεσόγειο και εγκαταστάθηκε στο νησί της Αφροδίτης, στη Λευκωσία. Με την υπομονή και επιμονή του, μα πάνω απ' όλα με την εργατικότητα και την άριστη συμπεριφορά του, κατάφερε να είναι ο κυριότερος διαχειριστής σε ένα οπτικό κατάστημα της εταιρείας Grand Optical. Κατάφερε να γίνει μέλος του Οπτικού Συμβουλίου της Κύπρου και του Συνδέσμου Οπτικών Κύπρου. Το όνειρο του ήταν ν' άνοιγε το δικό του μαγαζί. Να είναι ο ίδιος το αφεντικό, ό ίδιος υπάλληλος και υπηρέτης του ασθενή. Και το κατάφερε. Σήμερα έχει δικό μαγαζί eyespot.

Μολονότι νυμφεύτηκε μια Κύπρια και μεγαλώνουν μια πολυμελή οικογένεια, η αγάπη και η νοσταλγία του για την γενέτειρα και τη Βόρεια Ήπειρο, είναι φουντωμένες βαθιά στην καρδιά του. «Μην νομίζετε ότι ξέχασα τη γενέτειρά μου. Εκεί είναι οι γονείς μου και πάντα θα βοηθήσω και θα προσφέρω γι' αυτήν. Αν κάποιος, που είναι άπορος, και έχει ανάγκη για φακούς επαφής, είναι δώρο δικό μου», λέει ο Κλεάνθης, έτοιμος να προσφέρει την ειλικρινή βοήθειά του σε κάθε Βορειοηπειρώτη, που τον επισκέπτεται.

Τέλη Αυγούστου έστειλε το πρώτο δέμα. 104 γυαλιά οράσεως τα οποία ανάλαβε ο Σύλλογος «Άγιος Κοσμάς» και θα τα διανέμει στους πάσχοντες όρασης των Αγίων Σαράντα και Δελβίνου..

Σύντομα ο Γιώργος, θα στείλει δέματα για το Αργυρόκαστρο και τη Χιμάρα.

Βαγγέλης Παπαχρήστος

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου