«Ο Ράμα με έκανε να κλάψω», δήλωσε η Μιλένα Χαρίτο πρώην υπουργός και ξαδέρφη του Ράμα

«Ο Ράμα με έκανε να κλάψω», δήλωσε η Μιλένα Χαρίτο πρώην υπουργός και ξαδέρφη του Ράμα

Η πρώην υπουργός της κυβέρνησης Ράμα, Μιλένα Χάριτο, διηγείται την εμπειρία της ως μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αλβανίας.

Η ίδια προσκλήθηκε σε αλβανική εκπομπή, όπου και δήλωσε πως ο Αλβανός πρωθυπουργός την έκανε να κλάψει δύο φορές, καθώς τον χαρακτήρισε μανιακό με την δουλειά του, ενώ είπε πως το κλάμα της οφείλεται στην πίεση που της ασκήθηκε από τον ίδιο.

Η Μίλενα Χάριτο, καταγόμενη από το χωριό Βουνό της Χιμάρας, κατείχε τη θέση της Υπουργού Καινοτομίας και επίσης έχει συγγενικούς δεσμούς με τον πρωθυπουργό Ράμα, που σύμφωνα με τις δηλώσεις της είναι τρίτος της ξάδερφος.

Η Χάριτο σήμερα βρίσκεται στην Γαλλία όπου εργάζεται σε μια γνωστή εταιρεία, η οποία ανέφερε πως έχει συνολικό κεφάλαιο περίπου 40 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η πρώην υπουργός δηλώνει ότι δεν θα επιστρέψει ποτέ στην κυβέρνηση του Σοσιαλιστικού Κόμματος, μιας και όσο βρίσκονταν εκεί ένιωθε σα να βρίσκονταν μέσα σε ένα δοχείο με δηλητήριο.

«Μπορώ να πω ότι είναι πολύ δύσκολο να συνεργαστείς με τον Έντι Ράμα. Όταν επέστρεψα στην εταιρεία "Orange" στο Παρίσι, με ετήσιο κύκλο εργασιών 40 δισεκατομμυρίων ευρώ, μία από τις απορίες μου ήταν πότε θα εκραγεί η «βόμβα» και αυτή δεν εκρήγνυταν. Περίμενα πότε θα συνέβαινε η δυσκολία αλλά όχι, δε συνέβαινε. Ενώ όταν ήμουν υπουργός στην Αλβανία, το έργο ήταν πολύ δύσκολο και τεταμένο. Μερικές φορές ένιωθα σαν να βυθίζομαι σε ένα δοχείο με δηλητήριο και μερικές φορές έσπρωχνα το κεφάλι μου προς τα έξω για να αναπνεύσω», είπε η Χαρίτο.

Επίσης αναφέρθηκε και στην συγγένειά της με τον Ράμα, κάνοντας λόγο για το πάθος του θείου της μητέρας του Ράμα, Σπύρου Κολέκα, ο οποίος υπήρξε μέλος της κυβέρνησης Χότζα. Όπως επεσήμανε η Χαρίτο, ο Κολέκα είχε δημιουργήσει το οικογενειακό τους δέντρο από το 1740 και μετά, όπου και οι κορμοί των οικογενειών Κολέκα και Χαρίτο από το Βουνό της Χιμάρας, ενώνονται, μεταξύ δύο αδελφών.

Ακόμη, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μπάσα, τον οποίο και θεωρεί μεγάλο θαυμαστή του Ράμα, ενώ πρόσθεσε πως όσο εκείνος είναι πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας, ο Έντι Ράμα θα παραμένει πρωθυπουργός της χώρας.

Παρά τα όσα αισθάνεται η πρώην υπουργός για τον ξάδερφό της, θα πρέπει να επισημάνουμε πως το ίδιο «δηλητήριο» εδώ και δύο κυβερνητικές θητείες και πρόσφατα ανανεωμένο, το χρησιμοποιεί για να καταστρέψει οτιδήποτε ντόπιο και αξιόλογο, υπάρχει στην περιοχή της Χιμάρα. Από τα παράλια και μέχρι και την κορυφή, καταπατά και «χαρίζει» στους Στρατηγικούς Επενδυτές, γη και ύδωρ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου