Συνάντηση Αλβανίδας ΥΠΕΞ με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Συνάντηση Αλβανίδας ΥΠΕΞ με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Η Υπουργός Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων της Αλβανίας, Olta Xhaçka (Όλτα Τζάσκα) που βρίσκεται στην Αττάλεια, έγινε δεκτή σε συνάντηση από τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Mevlut Cavushoglu (Μεβλούτ Τσαβούσογλου).

Όπως αναφέρει το Ανεξάρτητο Βαλκανικό Πρακτορείο, η Υπουργός Xhaçka επαίνεσε την εντατικοποίηση του διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη συντονισμού της συνεργασίας για την υλοποίηση σε ένα πραγματικό σχέδιο δράσης της Διακήρυξης της Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης.

Οι συνομιλητές συμφώνησαν στην ανάγκη συγκεκριμένης εστίασης στην αύξηση της οικονομικής συνεργασίας, ιδίως στους τομείς των υποδομών, της τεχνολογίας, της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, του τουρισμού και του πολιτισμού. Εξέφρασαν επίσης τη δέσμευσή τους για αύξηση της συνεργασίας σε περιφερειακά και διεθνή φόρουμ και οργανισμούς.

Η Xhaçka βρίσκεται στην Τουρκία, επικεφαλής της αλβανικής αντιπροσωπείας στη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς και στο Διπλωματικό Φόρουμ της Αττάλειας.

Τουρκία και Αλβανία πορεύονται πια στον ίδιο δρόμο, οργανώνοντας την κοινή τους γεωπολιτική γραμμή, με την πρώτη να χρησιμοποιεί την δεύτερη ως βασικό της κέντρο στα Βαλκάνια.

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά, όλα τα στοιχεία οδηγούν στ...
Θετική αξιολόγηση της Ελλάδας από την ΕΕ - Σχέδιο ...
 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021, 16:19

Εικόνα Captcha

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη

X

Nope

Nope