Τα νέα μέτρα στην Κακαβιά και τα εμπόδια στους Βορειοηπειρώτες

Τα νέα μέτρα στην Κακαβιά και τα εμπόδια στους Βορειοηπειρώτες

Πολλές είναι οι καταγγελίες που δεχόμαστε από την Δρόπολη, το Φοινίκι και την Χιμάρα για το μετρό της καραντίνας που θα επιβληθεί σε όσους περάσουν το τελωνείο της Κακαβιάς μετά τις 16 Αυγούστου, κάνουν λόγο για πιέσεις για την επιβολή της επταήμερής καραντίνας οι οποίες προήλθαν από την πολιτική πίεση του προέδρου της Ελληνικής Βουλής κ. Κωνσταντίνου Τασούλα στο γραφείο του Πρωθυπουργού

Μάλιστα κάποιοι πολιτικοί των Ιωαννίνων καυχιούνται ότι είναι προσωπική τους επιτυχία η εγκατάσταση του κλιμακίου του ΕΟΔΥ. Όχι κύριοι κάνετε λάθος, η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να επιβάλλει την παρουσία του ΕΟΔΥ στην Κακαβιά όπως και σε όλα τα τελωνεία της χώρας.
Ελέω του κλεισίματος του Μαυρομματίου, η πλειοψηφία των μελών της ελληνικής μειονότητας περνάει από την Κακαβιά. Το παράδοξο είναι πως σύμφωνα με τα λεγόμενα του υφυπουργού πολιτικής προστασίας κ. Χαρδαλιάς, τα νεα μέτρα καθώς και η καραντίνα ισχύουν μόνο για το πέρασμα από την Κακαβιά, δηλαδή όσοι περνάνε από την Κρυσταλλοπηγή δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα απολύτως πρόβλημα

Είναι σίγουρο πως και τα κρούσματα που μπήκαν από την Αλβανία και νοσηλεύτηκαν στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων και άλλα νοσοκομεία δεν είναι τόσα πολλά, συγκριτικά με άλλες εισόδους στην χώρα, που να δικαιολογούν αυτά τα στοχευμένα μέτρα.

Ως Βορειοηπειρώτες και φορολογούμενοι Έλληνες πολίτες αντιλαμβανόμαστε απόλυτα την σοβαρότητα της κατάστασης αλλά θεωρούμε πως τα συγκεκριμένα μέτρα μας δημιουργούν ένα αίσθημα αδικίας καθώς βλέπουμε πως ξαφνικά ενόχλησε η Κακαβιά ενώ τα υπόλοιπα σύνορα είναι στο απυρόβλητο.

Κατά την περίοδο του καλοκαιριού οι Βορειοηπειρώτες που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα επ ευκαιρία των καλοκαιρινών αδειών από τις εργασίες τους επισκέπτονται τα σπίτια τους τα οποία πολλές φορές βρίσκουν λεηλατημένα.

Επίσης αρκετοί υπερήλικες Βορειοηπειρώτες επισκέπτονται εβδομαδιαίως τα Ιωάννινα για επισκέψεις σε ιατρούς και αγορά φαρμάκων. Με αυτούς τι θα συμβεί;

Ένα άλλο καυτό θέμα αυτή την περίοδο αφορά τις περιουσίες των Βορειοηπειρωτών. Στην Αλβανία τρέχει η διαδικασία για την εγγραφή των περιουσιών και πολλοί Βορειοηπειρώτες κυρίως από την περιοχή της Χιμάρας είχαν προγραμματίσει τον μήνα αυτό να επισκεφθούν την γενέτειρα τους και να ξεκινήσουν τις διαδικασίες εγγραφής.

Καλούμε τους όλους όσους συνέβαλαν στο να ληφθούν αυτά τα μέτρα να τα διορθώσουν έστω για αυτόν τον μήνα:

-Με την τοποθέτηση του Κλιμακίου του ΕΟΔΥ επί 24ωρου βάσης στην Κακαβιά κατά τον μήνα Αύγουστο.

-Το μέτρο της καραντίνας είναι υπερβολή, καλό θα ήταν αυτό το μήνα να μην εφαρμοστεί- ειδάλλως να εφαρμοστεί σε όλα τα χερσαία σύνορα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου