Ο Δήμος Δρόπολης αποπειράθηκε να παραποιήσει ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών, το μακελειό της Γλύνας. Στην επίσημη ανακοίνωση του Δήμου που εξέδωσε για τις εκδηλώσεις της 77ης επετείου του μακελειού της Γλύνας, αναφέρεται ότι οι Ιταλοί και οι συνεργάτες τους σκότωσαν τα παιδιά μας!!.

Η μοναδική αλήθεια, την οποία όλοι οι Βορειοηπειρώτες γνωρίζουν, είναι ότι τα 27 παλικαριά τα σκότωσαν Αλβανοί εθνικιστές και όχι Ιταλοί …. ο λόγος που εκτελέστηκαν είναι ότι ήταν Έλληνες και υπερασπίζονταν τον ελληνισμό του χωριού τους. Ο ρόλος των Ιταλών ήταν ασήμαντος…

Τα χαράματα 2 Αυγούστου 1943 οι λεγόμενοι Μπαλίστες ( Αλβανοί εθνικιστές ), μπαίνουν στο χωριό Γλύνα με μεγάλη βαρβαρότητα καίγοντας και πλιατσικολογώντας όλα τα σπίτια του χωριού, συγκέντρωσαν όλα τα παιδιά, όσα μπόρεσαν, μάλιστα μερικά από το φόβο τους παρουσιάστηκαν μόνα τους. Η συμπεριφορά τους ήταν βάρβαρη και χυδαία. Έβριζαν και ξυλοκοπούσαν σαν να ήταν αγρίμια. Έλεγαν: «Αν δείτε το αυτί σας θα δείτε και την Ελλάδα».

Είναι αδιανόητο ο Δήμος Δρόπολης που εκπροσωπεί την Εθνική Ελληνική Μειονότητα να προσπαθεί να αλλάξει την ιστορία ενός τόσο σημαντικού γεγονότος που έχει σημαδέψει τον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου.

Εάν ο δήμαρχος φοβάται μην τον μαλώσουν αυτοί που του παραχώρησαν την θέση και τα κονδύλια για να κάνει έργα, καλύτερα να μην ασχολείται με ιστορικές εκδηλώσεις που αφορούν τον ελληνισμό.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το μακελειό της Γλύνας: