Ανθελληνικό ντελίριο προκαλούν το τελευταίο χρονικό διάστημα εντεταλμένα ΜΜΕ στην Αλβανία και όχι μόνο, με απώτερο σκοπό την άσκηση ψυχολογικής πίεσης στα μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας τα οποία εν μέσω των έκτακτων απαγορεύσεων λόγω του Covid – 19 αδυνατούν να μεταβούν στην Ελλάδα.

Ξεκινώντας από τη στυγνή παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας στη Χιμάρα, συνεχίζοντας με διαρρήξεις σε κατοικίες μελών της Ε.Ε.Μ. και κατασχέσεις φαρμάκων που αφορούν ομογενείς δημότες της Δρόπολης, και εν τέλει με τη χυδαία επίθεση προς την κεφαλή της διπλωματικής αρχής στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο, όλα δείχνουν πως συγκεκριμένοι παράγοντες κινούνται ηθελημένα προς τη λάθος κατεύθυνση, η οποία δε θέλει τη χώρα να προχωρά προς τους κόλπους της Ε.Ε.

Έχοντας κατά νου πως η Ελλάδα αποτελεί έναν παράγοντα σταθερότητας και ευρωπαϊκής προόδου στη Βαλκανική, ευελπιστούμε πως σύντομα θα ανταποκριθεί στο σιωπηλό «κάλεσμα» των Βορειοηπειρωτών, έστω και επιβάλλοντας την τάξη, ασκώντας έντονη κριτική και θέτοντας σοβαρές απαιτήσεις ως προς την προστασία των ομογενών της, που στην προκειμένη περίπτωση δεν παύουν να είναι και Έλληνες πολίτες.

Είναι αδιανόητο εν έτει 2020, μέλη μιας Ευρωπαϊκής – Ελληνικής Μειονότητας, να ζουν στην αβεβαιότητα, στην κοινωνική παρακμή και να είναι έρμαια μιας αδυσώπητης προπαγάνδας που θέτει προσκόμματα στη μελλοντική πορεία των δύο χωρών. Η δράση των συγκεκριμένων κύκλων είναι στοχευμένη, παρεμποδίζει την παραμονή των Ελλήνων στις πατρογονικές τους εστίες, ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος στη συνέχιση μιας υπόγειας «εθνοκάθαρσης» που εδώ και δεκαετίες λαμβάνει χώρα στην Αλβανία.

Ο Ανταποκριτής