Δικαίως τα πρόσφατα γεγονότα στην περιοχή του Έβρου, ωθούν την πλειονότητα των Ελλήνων στην αισιοδοξία και το σεβασμό απέναντι σε όλα τα σώματα ασφαλείας, τα οποία και στηρίζουν με αυταπάρνηση και απαράμιλλο θάρρος τη θρασύτατη τουρκική «εισβολή» που υποκινείται με δόλιο τρόπο, με την πρόφαση πως πρόκειται για το αναγκαίο πέρασμα των προσφύγων πολέμου της Συρίας προς την Ευρώπη.

Με μια ουδόλως νηφάλια λογική, σύσσωμη η τουρκική πλευρά, επιχειρεί να εισβάλλει δια της πλαγιάς οδού, στο ελληνικό κράτος, χρησιμοποιώντας ως άλλο Δούρειο Ίππο πότε ανθρώπους άμοιρους ευθυνών και πότε διάφορους παρακρατικούς – ακραίους εθνικιστικούς φορείς όπως οι Γκρίζοι Λύκοι κ.α.

Στον αντίποδα της παρούσας κατάστασης στέκεται μια Ελλάδα αρκετά πληγωμένη από την οικονομική κρίση, τις πλημμύρες, τις φωτιές στο Μάτι της Αττικής και με τόσα άλλα δυσάρεστα περιστατικά που συστηματικά την πλήττουν.

Η καταστροφολογία των Μ.Μ.Ε., οι εσωτερικές τριβές μεταξύ των κομμάτων, τα αλληλένδετα συμβάντα που αφορούν την κοινωνική της παρακμή, «ακρωτηριάζουν» το ηθικό του συνόλου. Αυτό είναι που ωθεί τους φανερούς και κρυφούς εχθρούς της σε μια ασύμμετρη και καλά μεθοδευμένη επίθεση. Και ως επί το πλείστον η κατάσταση φαίνεται πως δε μπορεί να οδηγήσει σε άμεση αποφόρτιση του μένους όλων εκείνων που έχουν ταχθεί στο πλευρό της Τουρκίας ή και παρουσιάζονται ως φιλέλληνες ενώ επί της ουσίας είναι «προβατόσχημοι λύκοι».

Εκτός αυτού, αρκετοί είναι οι δήθεν φιλελεύθεροι εξουσιολάγνοι που παρακινούν τους νέους σε ασυλλόγιστες κινήσεις αλληλεγγύης προς τους δήθεν αδικημένους πρόσφυγες. Το θέμα φαίνεται να ταλανίζει έντονα τον εσωτερικό κόσμο των νέων, κάνοντάς τους έρμαια προβοκατόρων που έχουν ως στόχο τους τη χειραγώγηση και την αποσταθεροποίηση της Ελλάδας. Η μόνη λύση είναι η αποκατάσταση της αξιοπιστίας των Ελληνικών Δυνάμεων Ασφαλείας και η πραγματική προβολή του κολοσσιαίου έργου τους σ' αυτές τις δύσκολες ώρες για την πατρίδα.

Επιπλέον σύσσωμη η ελληνική ομογένεια, ασχέτως των χωρών στις οποίες διαβιεί, οφείλει να δώσει στο όλο θέμα τη διάσταση που του αρμόζει, μιας και μόνον στηρίζοντας το μητροπολιτικό της κέντρο, θα μπορέσει και η ίδια να απαιτήσει στο μέλλον τα δίκαιά της. Αυτές τις δύσκολες στιγμές, ο ελληνικός και φιλελληνικός κόσμος απανταχού της γης, έχει το βαρύ χρέος της έμπρακτης στήριξης της πατρίδας μας.

Όλοι μια γροθιά για μια πραγματικά νέα ημέρα!

Ο Ναρκοθέτης