Τι ζόρι τραβάτε με τους Βορειοηπειρώτες κύριε Βρούτση;

Τι ζόρι τραβάτε με τους Βορειοηπειρώτες κύριε Βρούτση;
Μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη – για κάποιους όχι και τόσο έκπληξη αλλά σίγουρα δυσάρεστη – βρίσκονται οι Βορειοηπειρώτες με την δημοσιοποίηση του νέου νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό. Σε αντίθεση με τις δημόσιες δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού, κ. Μητσοτάκη, το άρθρο 7 του περίφημου νόμου Κατρούγκαλου είναι από τα ελάχιστα που παραμένουν σε ισχύ. Σύμφωνα με αυτό, η εθνική σύνταξη μειώνεται κατά 1/40 για κάθε έτος που υπολείπεται των 40 ετών διαμονής στην χώρα. 

Με απλά λόγια, Ένας Βορειοηπειρώτης που ήρθε στην Ελλάδα το 1991 και εργάζεται από τότε, είναι Έλληνας πολίτης, θεωρείται "παλιός ασφαλισμένος/προ 1993", έχει πληρώσει όλες τις εισφορές και θα λάβει εθνική σύνταξη μειωμένη κατά 1/4 σε σχέση με κάποιον Έλληνα πολίτη που έχει τα ίδια ακριβώς ένσημα αλλά ζει στην Ελλάδα από το 1980. Αν δεν είχε την τύχη να εργαστεί από το 1991 αλλά αργότερα, τα πράγματα χειροτερεύουν ακόμη περισσότερο. 
Ακόμα πιο λιανά, οι Βορειοηπειρώτες που συνταξιοδοτούνται φέτος, στην καλύτερη περίπτωση χάνουν 110 ευρώ/μήνα από την σύνταξή τους επειδή είχαν το προνόμιο να γεννηθούν και να ζήσουν τα πρώτα χρόνια της ζωής τους στον κομμουνιστικό παράδεισο του Χότζα.

Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση λέει η λαϊκή σοφία. Και μάλλον όχι κατά σύμπτωση, ο υπουργός που σήμερα γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τόσο τους Βορειοηπειρώτες όσο και τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματός του, είναι ο ίδιος που το 2012 με μια επίσης προσβλητική, φωτογραφική ρύθμιση είχε αποκλείσει τους Βορειοηπειρώτες από το βοήθημα του ΟΓΑ με τον νόμο 4093/2012. Και αν τότε, η δικαιολογία ήταν η τρόικα και το μνημόνιο, σήμερα άραγε τι θα επικαλεστεί ο κύριος Βρούτσης

Για την ιστορία πρέπει να αναφερθεί ότι τόσο η ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ όσο και σύλλογοι στην Ελλάδα έχουν προσπαθήσει επανειλημμένως να συναντηθούν με τον κύριο Βρούτση προκειμένου να του εκθέσουν τις θέσεις τους χωρίς όμως επιτυχία.
Με δεδομένο ότι κατά την δημοσίευση του παρόντος το νομοσχέδιο δεν έχει ακόμη αναρτηθεί για διαβούλευση, διατηρούμε τις ελπίδες ότι αυτά που γραφόταν στο Δελτίο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας στις 17 Μαΐου του 2019 δεν ήταν κατάφορα ψεύδη και ότι το τελικό κείμενο θα καταργεί τις ντροπιαστικές ρυθμίσεις του άρθρου 7 του νόμου Κατρούγκαλου. Ακολουθεί το απόσπασμα από το Δελτίο Τύπου της ΝΔ:

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεσμεύτηκε επίσης πώς στο νέο Νόμο που θα φέρει η επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σε αντικατάσταση του Νόμου Κατρούγκαλου, θα διορθώσει τις άδικες για τους ομογενείς μας στην Αλβανία πρόνοιες της σημερινής νομοθεσίας που δημιουργούν προσκόμματα στη θεμελίωση πλήρους δικαιώματος εθνικής σύνταξης.

https://nd.gr/synantisi-toy-proedroy-tis-nd-k-k-mitsotaki-me-ekprosopoys-tis-ellinikis-ethnikis-meionotitas-stin

ΝΔ 17.05.2019

 Ελπίζουμε ότι όποια και αν είναι τα κίνητρά του, ο κύριος Βρούτσης θα το ξανασκεφτεί πριν εκθέσει με αυτόν τον τρόπο τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας. 

Ένωση Χειμαρριωτών: Απαράδεκτη η αποσύνδεση του συ...
Με το βλέμμα στραμμένο στο νέο ασφαλιστικό οι Βορε...
 
  1. Σχόλια (3)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (3)

This comment was minimized by the moderator on the site

Tελικα θα αλακσι ο νομοσ
για μασ ομογενουσ γι εθνικι
σιντακσι384ε

This comment was minimized by the moderator on the site

Πισω στη τρυπα σου

This comment was minimized by the moderator on the site

Poly kala sas kanei o Vroutsis.
Kyriako den thelate? Kyriako exete.
Kai ekeini i apofasi tou kalokairiou gia epanafora ton syntaxeon sta gerontakia paei ston vronto. Kalo psofo se oloys.

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη