Συνεχίζουν να σπιλώνουν τη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Συνεχίζουν να σπιλώνουν τη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Όλα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο χρονικό διάστημα στο χώρο της Βορείου Ηπείρου και ιδιαίτερα στην περιοχή της Δρόπολης, θυμίζουν την εποχή της στυγνής δικτατορίας του Χότζα. Άνθρωποι οι οποίοι κινούνται άβουλα και πολλές φορές προσποιούνται πως όλα βαίνουν καλώς, φοβούμενοι πως η παραμικρή τους αντίδραση θα είναι η αιτία για να δυσκολέψει κι άλλο η ζωή τους.

Και σα να μην έφτανε αυτό, κατάλοιπα των τότε καθεστωτικών εμφανίζονται και πάλι στο προσκήνιο. Συγκεκριμένα, άτομα τα οποία αν και είναι νεαρής ηλικίας κι έχουν καταρτιστεί στην ελληνική παιδεία, αρέσκονται στο να διασύρουν τη μνήμη του αείμνηστου Κωνσταντίνου Κατσίφα, αλλά και όσων αναγνωρίζουν τον προσωπικό του αγώνα, για την προάσπιση των βορειοηπειρώτικων δικαιωμάτων, "φωτογραφίζοντας" εμμέσως πλην σαφώς την αξιόλογη και δυναμική Σ.Φ.Ε.Β.Α., καθώς την παρουσιάζουν ως μια αμφιβόλου αξιοπιστίας και προσφοράς οργάνωση.

Ενώ ο τόπος είναι αναγκαίο να εκδημοκρατιστεί ώστε να τηρηθούν τα απαιτούμενα μέτρα που θα στηρίζουν τους αυτόχθονες Έλληνες, υποψήφιοι διδάκτορες και λογής λογιών μελετητές, εξισώνουν την Εθνική Ελληνική Μειονότητα στη σημερινή αλβανική επικράτεια, με την Μουσουλμανική Μειονότητα της Θράκης, η οποία παραδόξως χαίρει πληθώρας ελευθεριών και δικαιωμάτων.

Η στόχευση σε μια εκμηδένιση του ορού "Εθνική" στον προσδιορισμό της Μειονότητας, δεν είναι τυχαία και έχει ως απώτερο σκοπό την παραμόρφωση της ιστορικής πραγματικότητας και τη μετέπειτα νομική αποπομπή της από τον υπόλοιπο εθνικό κορμό.

Φαίνεται πως κύκλοι ακριτικών πανεπιστημίων, όπως εκείνο των Ιωαννίνων, έχουν ως σκοπό τη διαιώνιση αυτής της άποψης και την περεταίρω δημιουργία ενός αντιπατριωτικού κλίματος, το οποίο και στήνουν με γόνους παλιών υπηρετών της δικτατορίας.

Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα στο χώρο της Βορείου Ηπείρου αλλά και σε όλη την υπόλοιπη αλβανική επικράτεια, με τη θυσία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, εμφανίζεται και πάλι στο παγκόσμιο σύνολο, χωρίς να χρειάζεται κάποιος να την εκμεταλλευτεί. Αποτελεί από μόνη της τρανταχτό παράδειγμα καταπάτησης, όχι μόνο των θεμελιωδών ελευθεριών, αλλά της ίδιας της ανθρώπινης ζωής.

Οι τέτοιου είδους άθλιες επιθέσεις, είτε μπορεί να αφορούν προσωπικά οφέλη εκείνων που τις αναπαράγουν, είτε στοχεύουν στη σπίλωση της ελληνικής υπόστασης των Βορειοηπειρωτών!

Ο Ναρκοθέτης

×
Ενημερώσεις

Μετά την εγγραφή σας, θα λαμβάνετε email για κάθε νέα δημοσίευση.

Νέα Υόρκη: Η Βορειοηπειρώτισσα Μαντλίν Σίγκα κέρδ...
Τα ξημερώματα της 5ης Νοεμβρίου (1912) αποβιβαστήκ...

Σχετικά άρθρα 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Πέμπτη 26/05/22, 04:42

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη