Η αλλαγή είναι πια στα χέρια των Βορειοηπειρωτών

Η αλλαγή είναι πια στα χέρια των Βορειοηπειρωτών

Στον απόηχο της 15ης Αυγούστου και στο πέρας των καλοκαιρινών διακοπών, οι εναπομείναντες Βορειοηπειρώτες βρίσκονται και πάλι εκτεθειμένοι στην επικρατούσα αβεβαιότητα που μαστίζει τον τόπο τους.

Κατά πόσο συνέβαλαν αυτές οι μέρες της περιοδικής επιστροφής των Ελλήνων μεταναστών στις πατρογονικές τους εστίες, είναι δύσκολο να προσδιοριστεί. Κι αυτό διότι πολλά καλοκαίρια πέρασαν υπό τις ίδιες συνθήκες και ουδένα εντόνως διακριτό αποτέλεσμα δεν επέφερε αυτή η προσέλευση. 

Ωστόσο δε θα πρέπει να υποβαθμιστεί η καλή διάθεση όλων εκείνων που με κάθε τρόπο, έστω και με το ολιγοήμερο πέρασμά τους, προσπάθησαν να δώσουν ανάσα στα χωριά τους.

Οι καιροί που διανύουμε είναι δύσκολοι και οι κινήσεις των εν Ελλάδι φορέων μας, δε φαίνεται να συντονίζονται υπό μια σωστή κατεύθυνση, έχοντας κατά νου την αλλαγή στη γραμμή πλεύσης όλων μας.

Διακρίνεται να υποβαθμίζεται κι άλλο ο τόπος, να διοικείται από ημιμαθείς, από άεργους και από εντολοδόχους του εκάστοτε καθεστώτος. Ασφαλώς υπάρχουν και θα υπάρξουν και στο μέλλον οι λαμπρές εξαιρέσεις που χαρακτηρίζονται για την προσπάθειά τους να ανακάμψει η Ελληνική Κοινότητα εντός και εκτός της γνωστής "Χοτζικής Μειονότητας". 

Η συσπείρωση όλων όσων επιθυμούν να συμβάλουν στην αλλαγή επιβάλλει την κατά μέρους τοποθέτηση όλων των προσωπικών συμφερόντων. Όσοι επεδίωξαν να στήσουν καριέρα στις πλάτες της Βορείου Ηπείρου, καταποντίστηκαν ή και γελοιοποιήθηκαν από τους λοιπούς συμπατριώτες τους, αλλά και από την ίδια την ιστορία. 

Ο 21ος αιώνας θέλοντας και μη, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στον Βορειοηπειρώτικο Ελληνισμό. Και αυτό διότι δε γίνεται να συμβαδίσει το παλιό με το καινούργιο. Η μοιρολατρία με το θάρρος. 

Σε αυτό το σημείο όμως γεννάται το ερώτημα: "Υπάρχουν άραγε προτάσεις που θα μας οδηγήσουν σε λύσεις;"
Αν όχι, τότε ας προσπαθήσουμε όλοι να συλλέξουμε τις προτάσεις μας και έπειτα ας τις απευθύνουμε συντονισμένα προς το εθνικό μας κέντρο. Με ή χωρίς εκείνο, αποτελούμε μια ακόμη υπαρκτή εθνική ελληνική οντότητα.

Έχουμε χρέος να επιβληθούμε επιτέλους με τη φωνή μας προς το ευρωπαϊκό και οικουμενικό γίγνεσθαι. Οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού!

Ο Ναρκοθέτης

Συνεδρίαση ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ: Εκλογική ετοιμότητα και ...
Bullying από τον Ράμα στους Έλληνες Ομογενείς
 
  1. Σχόλια (2)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (2)

This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΙΚΗ ΜΑΝΤΑΚΑ,ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ,ΒΡΕ ΨΥΧΗ?ΠΟΥΝΤΙΑΣΑΜΕ ΝΑ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΙΝΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΤΑΤΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙΚΟΥ ΕΖΡΑ ΠΑΟΥΝΤ ,ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΤΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ,ΛΕΩ ΕΓΩ!ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ,ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΣΗΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΣΙΦΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΡΕΙΣ Κ Ο ΚΟΥΚΟΣ ,ΕΙΧΕ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΚΟΥΚΟΣ!Η 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ...ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΟΥΜΕ!Η ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ?

This comment was minimized by the moderator on the site

Σκλάβος είναι αυτός αυτος που περιμένει να ερθει κάποιος άλλος να τον ελευθερωσει... Έζρα Παουντ

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη

X

Right Click

No right click