Θα ήταν κάτι το οποίο ούτε καν θα άξιζε να το αναφέρει κανείς… άλλο τόσο δε να το προσεγγίσει και με ανάρτηση κανείς. Εν τούτοις όμως επειδή οι καιροί είναι πολύ πονηροί και άλλο τόσο μάστορες της μικροπολιτικής σπέκουλας τα εμπλεκόμενα πρόσωπα ας τους κάνουμε τη χάρη λίγης περισσότερης απ' το πρέπον δημοσιότητας.

Πρόκειται για τον βουλευτή Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας, τον καρδιολόγο, πρώην Νομάρχη κ. Βασίλη Γιόγιακα. Ε λοιπόν ήθελε να μοιραστεί τη χαρά της ορκωμοσίας στη Βουλή των Ελλήνων, την παρελθούσα Τετάρτη με τον αντιδήμαρχο Αγ. Σαράντα και Πρόεδρο του μικρούτσικου περιφερειακού κόμματος MEGA, κ. Χρήστο Κίτσο. Δικαίωμα του βέβαια.

Πλην όμως ποια τα παρεμφερή; Νέοι απ' την περιοχή των Αγίων Σαράντα και του Μουρσί που ουσιαστικά βοήθησαν προεκλογικά τον προσανατολισμό των Βορειοηπειρωτών ψηφοφόρων στη Νέα Δημοκρατία με το πληροφορήθηκαν την αθλιότητα ανέβαλαν την παρουσία τους στην τελετή ορκωμοσίας του νέου σώματος της Βουλής. Διότι ορθά αντιλαμβάνονται ότι η πρόσκληση στο MEGA απ' τον Γιόγιακα είναι πρόκληση.

Εξ άλλου ο κ. Κίτσο με τη συνοδεία του, βιάστηκε να αναρτήσει τις σχετικές δημοσιοσχεσήτικες φωτογραφίες. Έφερε στην ουσία στην επιφάνεια την ουσία της απερίσκεπτης τουλάχιστον, για να μην πούμε σκόπιμης «ευγένειας» του Γιόγιακα. Και δεν είναι κάποιος ανενημέρωτος για τα τεκταινόμενα και τις συνέπειες στην κοινότητα της ΕΕΜ και την αυτόνομη πολιτικής έκφραση.

Είναι ο άνθρωπος που είχε πάντοτε στη διάθεση το βήμα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και είναι ενήμερος της αγωνίας που ταλαιπωρεί την ηγεσία και τα στελέχη της ώστε να βγει απ' το σώμα της ΕΕΜ το αγκάθι αυτό και να υπάρξει ενότητα στην πολιτική και την εκλογική συμπεριφορά.

Στη δεινή θέση που βρίσκεται το MEGA και προσωπικά ο Κίτσος υπάρχει ανάγκη από «χειρονομίες αγάπης» όπως αυτές του Γιόγιακα. Εκτός ότι συντηρούν τη διάσπαση και την εσωτερική ένταση στους κόλπους της ΕΕΜ επί το πλείστον είναι σύμμαχος του Ράμα. Και δεν αφορά τις ανθελληνικές ρητορείες και τις πρακτικές εις βάρος του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Είναι και οι δύο τους εκτεθειμένοι σε ότι αφορά κανόνες δημοκρατίας και εκλογικών διαδικασιών. Ο Κίτσος ήταν ο εκλεκτός του Ράμα στη φάρσα εκλογική διαδικασία για Δήμαρχος Φοινικιού…

Αυτά όλα ο Γιόγιακας τα γνωρίζει και δεν έχει άλλοθι. Τα υπόλοιπα τα καταλαβαίνει και προφανώς θα τα ενημερωθούν και στην ηγεσία του Κόμματος του που όντως θέλει ενότητα και σύμπνοια στην ΕΕΜ ειδικά σε ώρες δοκιμασίας όπως αυτές που διέρχεται ένεκεν της εσωτερικής κατάστασης στην Αλβανία.

πηγη: tachydromos.org