Παρά των αντιδράσεων των πέντε αρχηγών κομμάτων της αντιπολίτευσης, παρά του διατάγματος του Προέδρου της Δημοκρατίας για αναβολή της ημερομηνίας εκλογών στην Δημοκρατία της Αλβανίας, παρά των αντιδράσεων των δήμων, δήμαρχοι των οποίων αντιπροσωπεύουν την αντιπολίτευση, μέχρι την καταστροφή του εκλογικού υλικού, οι εκλογές στην Αλβανία θα διεξαχθούν την 30η Ιουνίου.

Και θα διεξαχθούν την ημερομηνία αυτή διότι το κυβερνών κόμμα είναι ισχυρό. Έχει όλα τα μέσα και ελέγχει τα πάντα. Μέχρι και το Εκλογικό Κολέγιο, το οποίο αναίρεσε το διάταγμα του Πρόεδρου και διέταξε οι εκλογές να διεξαχθούν την καθορισμένη ημερομηνία.

Είναι γεγονός πως έχουμε να κάνουμε με ένα νέο τρόπο διακυβέρνησης, με ένα νέο κατεστημένο, πρωτοφανές, που και οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να καταλάβουν και να μεσολαβήσουν.

Οι προεκλογικές κινήσεις έδειξαν πως ανεξαρτήτως από τις εσωτερικές έριδες και την δίψα για εξουσία, όλοι τους συμφωνούν σε ένα πράγμα: στην εθνική τους πολιτική. Στην ιδέα της μεγάλης Αλβανίας. Είδαμε το σήμα της μεγάλης Αλβανίας να το κάνει ο πρωθυπουργός, είδαμε το σήμα να το κάνει ο πρόεδρος της Αντιπολίτευσης μέσα στο πλήθος των διαδηλωτών, είδαμε το σήμα να το κάνει και ο ίδιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας αμέσως μετά την υπογραφή του Διατάγματος.

Η Ε. Ε. Μειονότητα δεν θα αναλάβει την πολιτική της Αλβανίας. Την πολιτική αυτή θα την κάνουν οι ίδιοι οι Αλβανοί. Στις κοινοβουλευτικές και δημοτικές εκλογές, όμως, θα προσπαθήσει να αναδείξει τους δικούς της αντιπροσώπους και θα συνεργαστεί με την εκάστοτε κυβέρνηση για τα δικά της συμφέροντα, για τα δικά της δίκαια.

Με τον έναν ή τον άλλον Αρχηγό η Ελληνική Κοινότητα θα προσπαθήσει και θα επιμένει να αναδείξει τους δικούς της δημάρχους, αυτούς που έχουν μέσα τους τον πνεύμα, την αγωνιστικότητα και την αγάπη γι' αυτόν τον τόπο και κόσμο. Έτσι κι αλλιώς το κυβερνών κόμμα θα αναδείξει τον δικό του υποψήφιο, ξανά Έλληνα. Τότε ποιο είναι το κέρδος της αποχής των Βορειοηπειρωτών από τις εκλογές; Με την αποχή μας εμείς θα αλλάξουμε τα δεδομένα της αλβανικής πολιτικής; Όχι. Τότε; Είναι λυπηρό που η οργάνωση της Ομόνοιας στέκεται απαθής, δεν παίρνει θέση, σε μια στιγμή που υποψήφιο κατεβάζει το κόμμα των Ελλήνων (έτσι τουλάχιστον αναγνωρίζεται) ΜΕΓΚΑ, τον πρόεδρό του Χρήστο Κίτσο.

Το ΚΕΑΔ απέχει από τις εκλογές. Η Ομόνοια υποστηρίζει τη γραμμή του ΚΕΑΔ. Η Μειονότητα είναι χωρισμένη.

Έτσι θα βαδίσουμε; Αυτή είναι η πολιτική μας; Η αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στη χώρα ή συσπείρωση για την διεκδίκηση των ποδοπατημένων δικαιωμάτων μας και η ανάδειξη ικανών δημάρχων για την αυτονόμηση των δήμων μας;

πηγή:sfeva.gr