Η Εθνική μας Εορτή νίκησε τη φοβία - Μεγαλοπρεπώς γιορτάστηκε η Μέρα της Παλιγγενεσίας

 Η Εθνική μας Εορτή νίκησε τη φοβία - Μεγαλοπρεπώς γιορτάστηκε η Μέρα της Παλιγγενεσίας

Πάρα τη φοβία που επικρατεί στο βορειοηπειρωτικό χώρο μετά ντα γεγονότα στους Βουλιαράτες, την ημέρα της Εθνικής μας Εορτής, με την εν ψυχρώ δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, σε όλο το βορειοηπειρωτικό χώρο η μέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, που συνδυάζεται με την Εθνική μας εορτή, γιορτάστηκε μεγαλοπρεπώς.

Οι εκδηλώσεις άρχισαν από την ηρωική Χιμάρα με πρωτοπόρο το σχολείο «Όμηρος», που έδωσε πνοή με το πρόγραμμά του και τις γαλανόλευκες που κυμάτιζαν.

Αγ. Σαράντα

«Ετούτος ο λαός γονατίζει μονάχα μπροστά στους Θεούς του», ήταν το κεντρικό σύνθημα που επικράτησε στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Παράρτημα της Ομόνοιας των Άγιων Σαράντα.

Κατάμεστο το κινηματοθέατρο τη πόλης, ανάμεσά τους και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο Λάμπρος Κακίσης, οι βουλευτές Θεσπρωτίας ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Γιόγιακας και Μάριος Κάτσης, ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες, ο Πρόεδρος του ΜΕΓΚΑ Χρήστος Κίτσιος, ο Γ. Πρόεδρος της Ομόνοιας Βασίλης Κάγιος, ο δήμαρχος Φοινίκης Λεωνίδας Χρήστος και άλλοι επίσημοι.

Το εορταστικό πρόγραμμα ξεκίνησε με τον ψαλμό της Υπερμάχως και των δύο εθνικών ύμνων: Αλβανίας και Ελλάδος από την χορωδία του Κολλεγίου «Πνοή Αγάπης» του Μεσοποτάμου.

Ακολούθησε ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τα ελληνικά σχολεία της πόλης των Αγίων Σαράντα, της Λιβαδειάς, του Μουρσιού και του Μεσοποτάμου.

Δερβιτσιάνη

Υπό την αιγίδα του Δήμου Δρόπολης γιορτάστηκε η Μέρα της Παλιγγενεσίας στο Κεφαλοχώρι της Δρόπολης τη Δερβιτσιάνη.

Μετά την Δοξολογία στον Ιερό Ναό των Ταξιαρχών, οι κάτοικοι της Δερβιρτσιάνης και των γύρω χωριών συγκεντρώθηκαν στην γαλανόλευκη στολισμένη πλατεία όπου κατατέθει στεφάνι στο μνημείο αφιερωμένο στην 25ηΜαρτίου, παρακολούθησαν την μαθητική παρέλαση, καθώς και την σχολική παράσταση στο πολιτιστικό Μέγαρο.

Λιβαδειά

Ανάλογη εκδήλωση διοργανώθηκε και από το Παράρτημα της Ομόνοιας στην πόλη του Δελβίνου, στην Έδρα των Συνταξιούχων Ελληνοδιδασκάλων Νομών Αγίων Σαράντα και Δελβίνου στο Δερμίσι, από τους μικρούληδες ελληνικών νηπιαγωγείων Αγίων Σαράντα και Δερβιτσιάνη, στο μακρινό Πωγώνι κι αλλού.

Όλες οι δραστηριότητες στεφανώθηκαν την 25η Μαρτίου στη Λιβαδειά, υπό την αιγίδα του Δήμου Φοινικαίων. Το κέντρο του Κεφαλοχωριού κατέκλεισε από κόσμο που ήρθαν να καμαρώσουν τα νιάτα στην εορταστική παρέλαση, ν’ απολαύσουν το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Παρατεταμένα χειροκροτήματά, στον Πολιτιστικό Σύλλογο «Άγιος Κοσμάς» και στα σχολεία της Λιβαδειάς και Μεσοποτάμου, για το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τους παραδοσιακούς Ηπειρώτικους χορούς, τις απαγγελίες και τα τραγούδια, για να στεφανωθεί η όλη η δραστηριότητα με την παρέλαση στον κεντρικό δρόμο του χωριού, με τις κυματίζουσες ελληνικές σημαίες.

Μηνύματα ενότητας

Σε όλες τις δραστηριότητες τόσο στις ομιλίες, όσο και στους χαιρετισμούς των επισήμων επικράτησε το μήνυμα της ενότητας, της ομόνοιας και της συσπείρωσης, γιατί έτσι, μ’ αυτόν τον τρόπο κερδίζονται τα πάντα, όλα τα αγαθά, όπως η ελευθερία και η ανεξαρτησία. Έχοντας μέσα τους τη φλόγα της ελευθερίας και παραμερίζοντας τις όποιες εσωτερικές έριδες οι Έλληνες ενώθηκαν, πολέμησαν πλάι ο ένας στον άλλον και κατόρθωσαν να τα βγάλουν εις πέρας με μια Αυτοκρατορία.

Τέτοιος είναι ο Ελληνικός λαός, αυτό το έχει αποδείξει η ιστορία, στις δύσκολες στιγμές και όταν κινδυνεύει η Πατρίδα, όλοι γίνονται ένα σώμα. Αυτό ακριβώς να επικρατήσει και στις τωρινές συνθήκες που βάλλεται η ιδιαίτερη πατρίδα μας η Βόρεια Ήπειρος.

Β. Παπαχρήστος/ΣΦΕΒΑ

Κύπριοι Φοιτητές απαντούν στον Τσιρώνη για το Καστ...
Μήνυμα φιλίας του προέδρου της Αλβανίας με αφορμή ...
 
  1. Σχόλια (4)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (4)

This comment was minimized by the moderator on the site

Διόρθωση:

........στην όχι και καλή μοίρα σας εδώ και πολλές πολλές δεκαετίες ή αιώνες!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Ό κάθε λαός μέσα στα χιλιάδες χρόνια ιστορικής διαδρομής παθαίνει αυτό πού τού αξίζει. Τόσα χρόνια με καθεστώς Χότζα, με πλύση εγκεφάλου και ασταμάτητη προπαγάνδα η οποία φαίνεται να κρατάει ακόμα, με δολοφονίες και καταπίεση πού όμοια της δύσκολα θα βρεθεί σε όλο τον κόσμο. Με πρόσφατη τη δολοφονία τού εθνομάρτυρα Κώστα Κατσίφα χωρίς καμία αντίδραση από τούς κρατούντες της Αθήνας και παρατηρώ τους εναγκαλισμούς των Βορειοηπειρωτών με τούς κυβερνητικούς μαρξιστές, άθεους και απάτριδες των Αθηνών αλλά και προσκλήσεις για συνεορτασμο με βουλευτές παρατάξεων οί οποίες είναι εχθρικές προς την μειονότητα και δεν το κρύβουν εξασκώντας τά μαρξιστικά και κομμουνιστικά τους πιστεύω. Με όλους δηλαδή πού σάς εγκαταλείπουν στην όχι και κακή μοίρα σας εδώ και πολλές πολλές δεκαετίες ή αιώνες!!!

Δυστυχώς και λυπάμαι. Είμαι ένας από το μεγάλο πλήθος Ελλήνων πού πολλές φορές διαμαρτυρήθηκε αλλά και έκλαψε για τούς σκλαβωμενους αδελφούς μας.

Οί επικυριαρχοι δεν θα σας σώσουν, ούτε καν θα σας βοηθήσουν!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Φιλικά,επισημαίνω ένα λάθος εκ παραδρομής,είμαι σίγουρη,στην διατύπωση της ρήσης:'' Οι Έλληνες προσκυνούν μονάχα στους Θεούς τους'' ενώ γράφτηκε κατά λάθος''στους εχθρούς τους'' ! Καλή συνέχεια αδέλφια

This comment was minimized by the moderator on the site

Ευχαριστούμε πολύ για την επισήμανση. Έγινε διόρθωση

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη