Τι τρέχει ανάμεσα στον Ράμα και τον παρολίγον νέο Αλβανό ΥΠΕΞ ( ; )

 Τι τρέχει ανάμεσα στον Ράμα και στον παραλίγο νέο Αλβανό ΥΠΕΞ ( ; )

«Σίγουρα θα πρέπει να είναι η διευρυμένη κουλτούρα του Γκεντ Τσακάι, που έχει μαγέψει τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα», γράφει αλβανικό δημοσίευμα για την επιμονή του επικεφαλής της κυβέρνησης να τον θέσει ως υπεύθυνο στο υπουργείο Εξωτερικών.

«Αυτή η επιμονή», γράφει το δημοσίευμα, δεν μπορεί να εξηγηθεί από έναν σχεδιασμό ή μια πολιτική κίνηση. Ίσως είναι ένα συναίσθημα (εκτός του ότι είναι ομοϊδεάτης του Τζορτζ Σόρος), που είναι πέρα από τα συνηθισμένα συναισθήματα φιλίας, αδελφοσύνης, συνεργασίας. Είναι κάτι πέρα από αυτά».

«Πιθανόν να είναι η σχέση που υπήρχε με τους φιλοσόφους της αρχαίας Ελλάδας με τους μαθητές τους. Ο Πλάτωνας ήταν μαθητής του Σωκράτη και έγραψε την απολογία του. Οι φιλόσοφοι εκείνων των παλαιών χρόνων, όπως τώρα με τον Έντι Ράμα, είχαν μια πολύ ιδιαίτερη παθιασμένη σχέση με τους μαθητές τους, ένα φαινόμενο που παρουσιάζεται ακόμη και σήμερα», σημειώνει το δημοσίευμα μη μπορώντας να δικαιολογήσει την τοποθέτηση του Γκεντ Τσακάι ως αναπληρωτή υπουργού.

«Το να είσαι επικεφαλής αυτού του θεσμού με εξουσιοδοτημένες εξουσίες, κάτω από τη στενή παρακολούθησή (του Έντι Ράμα) είναι ένα εγγυημένο ξεκίνημα», δήλωσε ο Γκεντ Τσακάι κατά την τοποθέτησή του ως αναπληρωτής του πρωθυπουργού στο αλβανικό ΥΠΕΞ.

Αποδοση στα ελληνικα Βαλκανικο Περισκοπιο

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου