Η Γενιά της Μακεδονίας

Η Γενιά της Μακεδονίας

Δύο μέρες πριν το νέο μεγάλο πανελλήνιο συλλαλητήριο για την Μακεδονία και ο ελληνικός λαός βρίσκεται σε αναβρασμό και σε εγρήγορση για να εμποδίσει με ότι μέσα του απέμειναν και ότι μέσα του επιτρέπει το προδοτικό ανθελληνικό καθεστώς της αριστεράς και της προδοσίας. Αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν γνωρίζουμε αν τελικώς η κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών θα κυρωθεί από τη Βουλή των (Ανθ)Ελλήνων και ποια θα είναι η στάση και η δράση των νέων αγωνιζόμενων Ελλήνων.

του Γιώργου Κυανοχίτη

Αυτό που μετά βεβαιότητας μπορούμε να διακρίνουμε από το περασμένο καλοκαίρι είναι πως έχει δημιουργηθεί μια Νέα Γενιά Ελλήνων κάθε ηλικίας η οποία είναι πρωτοπόρα στις πανελλήνιες κινητοποιήσεις και σημαιοφόρος στα εθνικά μας δίκαια. Μετά την δοξασμένη Γενιά του ’40 η οποία έγραψε σελίδες δόξας και ηρωισμού στα βουνά της Ηπείρου μας, μετά την καταραμένη γενιά του Πολυτεχνείου η οποία παρέδωσε την πατρίδα μας στους διεθνείς τοκογλύφους διασύροντας την παγκοσμίως, καταδυναστεύοντας όλα τα δημόσια ταμεία του κράτους και εγκαθιδρύοντας ένα μεταπολιτευτικό καθεστώς κομματικής ολιγαρχίας βάζοντας τις βάσεις για την γέννηση της επόμενης γενιάς, αυτής των 592 ευρώ, της γενιάς της τεμπελιάς, της καλοπέρασης και της μετανάστευσης έρχεται η νέα ευλογημένη Γενιά να δώσει ζωή σε ένα τόπο που μαραζώνει και σε ένα λαό που αργοπεθαίνει, είναι η Γενιά της Μακεδονίας. Ότι δεν κατάφερε η οικονομική κρίση, η λαθρομετανάστευση, η άνοδος της εγκληματικότητας, η εκτόξευση της ανεργίας, η πολιτική διαφθορά στην Ελλάδα, το κατάφερε ένα όνομα. Ένα όνομα όμως με ιστορία. Ένα όνομα το οποίο συνδέεται με το αυτοκρατορικό μεγαλείο του Ελληνισμού. Ένα όνομα που αποτέλεσε τον πυρήνα της πολιτικής ενώσεως των αρχαίων ελληνικών πόλεων και εφάρμοσε την Πανελλήνια Ιδέα. Ένα όνομα που δεν αποτελεί απλά και μόνο μια γεωγραφική περιοχή που λειτουργεί ως συνοριοφυλακή για την νότια Ελλάδα αλλά μια καρδιακή περιοχή που ζεσταίνει όλο τον Ελληνισμό και τον προικίζει με περηφάνια.

Πόσο διαφορετικός λαός είμαστε εμείς οι Έλληνες; Πόσο αψυχολόγητος; Πόσο μοναδικός; Ενώ στη Γαλλία ο γαλλικός λαός αντιδρά, ξεσπά και διαμαρτύρεται για την αύξηση των τιμών της βενζίνης και για την ανεργία, έχοντας ντυθεί με κίτρινα γιλέκα, ο ελληνικός λαός έχοντας ανεχθεί το 24% του ΦΠΑ και το αντίστοιχο της ανεργίας έχει ντυθεί στα γαλανόλευκα και ετοιμάζεται να δώσει και πάλι παρών στην πλατεία Συντάγματος για να διατρανώσει πως η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική. Από τις μαθητικές καταλήψεις των αγνών μαθητών πατριωτών που επιτέλους πραγματοποίησαν και ορισμένες με πραγματικό περιεχόμενο, τους πολιτιστικούς συλλόγους ανά την χώρα που για λίγο έπαψαν τον χορό και το γλέντι μέχρι τους δυναμικούς πατριωτικούς συλλόγους και τις πολυδιάσπαστες εθνικές οργανώσεις και ποικίλους ανεξάρτητους πολίτες, άνδρες, γυναίκες, νέοι και νέες που πριν χρόνια αδιαφορούσαν για το θέμα ή περιφρονούσαν αυτούς που το κοινοποιούσαν, τώρα βγαίνουν στους δρόμους με τις σημαίες τους, μοιράζονται τις απόψεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το συζητάνε στις δουλειές τους και στις καφετέριες, η φλόγα του πατριωτισμού έχει ανάψει για τα καλά εντός των ελληνικών ψυχών και αναμένεται να βάλει φωτιά στο κάλπικο σώμα του κοινοβουλευτικού κόσμου.

Η Γενιά της Μακεδονίας, οι απόγονοι του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου, του Βασίλειου Β’ και του Εμμανουήλ Παππά, του Παύλου Μελά και του Τέλλου Άγρα με σύμβολο τον Ήλιο της Βεργίνας και Ύμνο της το ‘’Μακεδονία Ξακουστή’’ ήρθε για να υπενθυμίσει σε όλο τον κόσμο, πολιτικό και οικονομικό, εντός και εκτός Ελλάδος, πως
- τα ελληνικά ιστορικά δίκαια δεν εξαγοράζονται
- ο ελληνικός λαός βρίσκεται ιστορικά και συνειδησιακά ενάντια στη ασυνείδητη πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση του
- οι Έλληνες ενδεχομένως να οπισθοχωρούν σε οικονομικά θέματα, όμως ουδέποτε πρόκειται να κάνουν εκπτώσεις σε θέματα συναισθηματικής, ηθικής και συνειδησιακής φύσεως.

Η Γενιά των Νέων Μακεδονομάχων ήρθε ώστε να ξεμπροστιάσει την πολιτική υποκρισία δεξιάς και αριστεράς παράταξης, να οδηγήσει τον σαθρό κοινοβουλευτικό κόσμο στην έξοδο από την πολιτική ζωή του τόπου και να ακυρώσει την Συμφωνία των Πρεσπών θεσπίζοντας μετά από πολλά χρόνια την Συμφωνία και την Ομοφωνία των Ελλήνων!!!

Ο μεγάλος Μακεδονολάτρης λογοτέχνης και οραματιστής, Ίωνας Δραγούμης έγραφε στο έργο του το 1907 ‘’Μαρτύρων και Ηρώων Αίμα’’: ‘’Να ξέρετε πως αν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία, η Μακεδονία θα μας σώσει. Θα μας σώσει από τη βρώμα που κυλιόμαστε, θα μας σώσει από την μετριότητα και από την ψοφιοσύνη, θα μας λυτρώσει από τον αισχρό τον ύπνο, θα μας ελευθερώσει. Αν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία, εμείς θα σωθούμε.’’

Πόσο επίκαιρα είναι τα λόγια του στις μέρες μας; Και πόσο δίκιο είχε ο ρομαντικός αυτός άνδρας;
Κι όμως αγαπημένε Ίωνα, η Μακεδονία μας έσωσε τότε και η Μακεδονία θα μας σώσει και τώρα. Απλώς δεν το έχουμε καταλάβει ακόμα…

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου