Σύσσωμος ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός, εκφράζει τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη του σε όλους τους αγαπητούς εξ Ελλάδος δημοσιογράφους, οι οποίοι με πλήρη αμεροληψία, στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν τον τόπο μας, με κάθε θεμιτό τρόπο.

Η αγάπη τους είναι ειλικρινής και διαφαίνεται παρά τον άψογο δημοσιογραφικό επαγγελματισμό που διέπει την όλη παρουσία τους.

Πολλούς Ελλαδίτες ανταποκριτές τους γνωρίσαμε από κοντά, νιώσαμε μαζί την αγωνία και σαν άνθρωποι κλάψαμε από κοινού για όλα όσα διαχρονικώς βιώνουμε.

Μας δίνετε θάρρος και ψυχή να προχωράμε δίκαια και ανθρώπινα σε αυτά εδώ τα ιστορικότατα μέρη του Ελληνισμού. Εκεί όπου μεγάλη μερίδα των Ελλαδιτών αδερφών μας, μας αγνοούσε, ξαφνικά εσείς ξεπεράσατε κάθε προσδοκία και μας κάνατε γνωστούς στα πέρατα της οικουμένης.

Με βαθιά καρδιά, συνείδηση και αγανάκτηση προς όλους όσοι μας διέσυραν διεθνώς ως τρομοκράτες, ως ακραίους ή ως απειλή για τα ένθεν και ένθεν ποικίλα πολιτικά συμφέροντα, αντιδράμε ελληνικά και ειρηνικά μέσω της δικής σας αλήθειας.

Εσείς καταφέρατε εντός ολίγων ημερών, να αλλάξετε θετικά την ελληνική κοινή γνώμη και ταυτοχρόνως καταφέρατε να απενοχοποιείται καθημερινώς ο δυσφημισμένος, αλλά και διεθνώς αναγνωρισμένος όρος «Βόρειος Ήπειρος», θέτοντάς τον και πάλι στο προσκήνιο της σύγχρονης ιστορίας.

Ευχόμαστε να συνεχίσετε να στηρίζετε τον ανθρωπισμό, την ειρήνη και τη δικαίωση όλων όσοι αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο και ειδικά όλων εμάς που αγωνιζόμαστε να μην καταλήξουμε κάποια μέρα οι νέοι Έλληνες προσφυγές στην ίδια μας τη μητέρα Ελλάδα.

Αγαπάμε τη γη μας, εδώ μας όρισαν οι πρόγονοί μας, κι εδώ θα συνεχίζουμε να ζούμε, μέχρις εσχάτων

Ο Ανταποκριτής