Ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου πρέπει να διασώσει τον τόπο μας!

 Ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου πρέπει να διασώσει τον τόπο μας!

Εμείς οι Βορειοηπειρώτες που εδώ και τόσα χρόνια έχουμε μείνει έξω από το σημερινό Ελληνικό Κράτος, δεν παύουμε, ούτε να τιμάμε, ούτε και να αγαπάμε την Ελλάδα.

Είναι πολύ μεγάλη τιμή εδώ που ζούμε να σηκώνουμε στους πλάτες μας τις πολλές βρισιές και όλα τα άλλα βάσανα που μας εμποδίζουν να έχουμε ελευθερία λόγου.

Είμαστε μαθημένοι στο λιγοστό νερό, που και άλλοι εκτός από εμάς δεν έχουν. Ακόμα και στο ρεύμα που ολοένα ακούγεται παντού πως λείπει από τα νοικοκυριά μας. Και με αυτή τη δυσκολία μάθαμε. Σταμάτησε και η οικονομική βοήθεια από την Πατρίδα και τώρα οι γέροντες εδώ πέρα ζούνε με 50 ευρώ έως 100 ευρώ το μήνα. Όμως το θέμα είναι όχι μονάχα να γεμίσουμε την κοιλιά μας φαΐ, αλλά και να βρούμε έναν τρόπο να μάθουν, περισσότερο οι Έλληνες, το ποιοι στ' αλήθεια είμαστε.Δε μας γέννησε καμιά κατώτερη μάνα, δεν είμαστε τεμπέληδες και χαζοί, το αντίθετο, είμαστε άνθρωποι εργατικοί και έξυπνοι. Τα παιδιά μας προκόβουν όπου κι αν πάνε. Άλλα δυστυχώς δε ζούνε πια εδώ.

Καθόμαστε συνέχεια και ρίχνουμε σφάλματα ο ένας στον άλλον και έτσι περνάνε τα χρόνια και ο τόπος εδώ αδειάζει. Θέλουμε βοήθεια από όλους τους Συνέλληνες του κόσμου απ' όλους τους Βορειοηπειρώτες που ζούνε στην Ελλάδα και βρίσκονται σε σωματεία, σε συλλόγους, οπουδήποτε. Να βρούνε τρόπο να έρθουν τα παιδιά μας πίσω. Ο κόσμος φέρνει τις αλλαγές και όχι όσα βλέπουμε εδώ πέρα να λένε στις τηλεοράσεις. Βαρεθήκαμε τα κανάλια που βρίζουν πότε εμάς και πότε την Ελλάδα μας.

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι και ο τόπος μας πρέπει να σωθεί. Με νέες πνοές και καινούργιο αίμα πρέπει η κατάσταση να καλυτερεύσει. Κλείνουν τα σχολειά μας και αδειάζουν οι πλατείες μας.

Είναι η στιγμή που ή θα πεθάνουμε μια και καλή ή θα ζήσουμε μονιασμένοι και θα πάμε μπροστά. Αυτοί που πιστεύουν πως θα ζούμε για άλλα τόσα χρόνια με μπέηδες και μπεξήδες συμπατριώτες μας πάνω από το κεφάλι, να κάτσουν στα αυγά τους. Χρειαζόμαστε μυαλά που θα έχουν ικανότητες και ζήλο για προκοπή. Ζητάμε ζωντάνια και δράση από τα νιάτα. Χίλια δυο κακά πέρασαν απάνω από το πετσί του Βορειοηπειρώτη και αυτός έμεινε ορθός στη γλώσσα και στην πίστη του. Και όσοι την άφησαν για μια θέση και ένα πείσμα προς τον «εχθρό» τους , καλό δεν είδανε, ούτε οι ίδιοι, ούτε και τα παιδιά τους.

Να βάλουμε καλά στο νου, πως οι παλιοί καιροί έχουν περάσει και άλλους τέτοιους δε θέλουμε. Κινηθείτε όλοι για το καλό, να δούμε μια άσπρη μέρα. Αν φοβόμαστε τον ίσκιο μας, αυτός θα μας φάει στο τέλος!

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου