ΤΟ ΠΑΡΟΝ: Συμφωνήθηκε μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας κατάργηση του όρου «Βόρεια Ήπειρος»

ΤΟ ΠΑΡΟΝ: Συμφωνήθηκε μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας κατάργηση του όρου «Βόρεια Ήπειρος»

-Το έχει δεχτεί η κυβέρνηση

Την κατάργηση της αναφοράς στον όρο «Βόρεια Ήπειρος» φαίνεται ότι έχει συμφωνήσει η ελληνική κυβέρνηση, αποδεχομένη τον αλβανικό ισχυρισμό ότι υποκρύπτει αλυτρωτισμό και συνεπώς πρέπει να καταργηθεί.

Τι περιλαμβάνουν τα αλβανικά σχολικά βιβλία και εγχειρίδια είναι γνωστό και έχει παρουσιασθεί το τελευταίο διάστημα σε πολλά ελληνικά ΜΜΕ. Θέλει πολύ θράσος, ύστερα απ’ όλα αυτά, να ζητούν οι Αλβανοί την κατάργηση του όρου «Βόρεια Ήπειρος», και η Αθήνα να συμμορφώνεται.

Για τα Σκόπια αναγνωρίζουμε γεωγραφικό προσδιορισμό «Βόρεια Μακεδονία», μόνο για τη Βόρεια Ήπειρο δυσκολευόμαστε, μήπως και παρεξηγηθούν οι Αλβανοί και οι Τσάμηδες…

Και μιας και αναφερθήκαμε σε σχολικά βιβλία, τι ακριβώς θα πρέπει να αλλάξουμε στα σχολικά βιβλία για να ικανοποιηθεί η σκοπιανή πλευρά; Γιατί ο κ. Δημητρόφ ανακοίνωσε ήδη ότι λίαν προσεχώς θα συνεδριάσουν οι μεικτές επιτροπές για την αλλαγή των σχολικών βιβλίων. Να δείτε που θα ενοχοποιηθεί ο Μακεδονικός Αγώνας, θα απαιτηθεί να υποβληθεί συγγνώμη για τις αναφορές σε κομιτατζήδες και στη νεότερη ιστορία θα πρέπει να καταδικασθεί το εμπάργκο του Ανδρέα στα Σκόπια και η «αλυτρωτική» στάση και συμπεριφορά του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή. Όσο για την Πηνελόπη Δέλτα και τον Ίωνα Δραγούμη, οι αναφορές σε αυτούς θα πρέπει επίσης να εξαφανιστούν.

Αυτό δεν είναι επανεγγραφή, είναι διαγραφή της Ιστορίας. Ίσως γι’ αυτό ο Τζορτζ Σόρος ήταν από τους πρώτους που πανηγύρισαν τη συμφωνία…

Οι δημοτικές εκλογές του 2019 στην Αλβανία και η γενική απογραφή πληθυσμού που ακολουθεί το 2020 θα είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της ελληνικής εθνικής μειονότητας. Ενώ είναι εντελώς ασαφές το καθεστώς της απογραφής και του βαθμού ελευθερίας δήλωσης και καταγραφής της εθνικότητας, καθώς έχει παραπεμφθεί σε εφαρμοστικούς νόμους, η συμμετοχή της μειονότητας στις δημοτικές εκλογές είναι κρίσιμη.

Όμως, για να αντιστραφεί η φθίνουσα πορεία είναι καθοριστικό να υπάρξει άλλη ρότα στη μειονότητα. Αν δεν επιλεγούν επιφανείς υποψήφιοι που θα συσπειρώσουν τη μειονότητα, αλλά επιπλεύσουν και πάλι πρόσωπα με τα οποία ορισμένοι ηγέτες της μειονότητας κάνουν τα προσωπικά τους παζάρια, πότε με το Σοσιαλιστικό και πότε με το Δημοκρατικό Κόμμα, θα μπει η ταφόπλακα στη μειονότητα.

Και όλα αυτά συμβαίνουν όταν η Αθήνα, στα μουλωχτά, έχει υποβαθμίσει πλήρως όλα τα μειονοτικά ζητήματα. Δεν είναι τυχαίο ότι στα σημαντικά κείμενα που αφορούν τις σχέσεις της Αλβανίας με την ΕΕ δεν υπάρχει αναφορά σε ελληνική μειονότητα, που είναι και η μεγαλύτερη διεθνώς αναγνωρισμένη μειονότητα της χώρας, ενώ, αντιθέτως, σε περίοπτη θέση βρίσκονται οι Ρομά και οι… Αιγύπτιοι.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σε ρόλο «ψυχολόγου» του Έθνους ο Κοτζιάς
Η Βόρεια Ήπειρος και ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!


 
  1. Σχόλια (4)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (4)

This comment was minimized by the moderator on the site

Χα(μ)ονα, πώς επιτρέπεται να βρίζει ο κύριος ΦΑΣΤΙΤΣΑΣ τόσο χυδαία, και να δημοσιευθεί το σχόλιο τού?? Δεν είπαμε πώς τώρα πού άλλαξε ηγεσία ή ΔΕΕΜ, να γίνεις λίγο πιο σοβαρώς??

This comment was minimized by the moderator on the site

Φασίστα θα μια μέρα η Αλβανία και η Ελλάδα θα ζουν ειρηνικά

This comment was minimized by the moderator on the site

Μιριαν θα σου γαμήσω τον πάτο σκατόπουστα γαμώ την αλβανία σου.

This comment was minimized by the moderator on the site

Επιτέλους.
Οι όροι Τσαμουρια, Βόρεια ήπειρο, μεγάλη Αλβανία, πρέπει να φύγουν από την μέση, και να γκρεμίσουμε τα σύνορα όπως έκαναν οι Πολωνόι με τούς Γερμανόυς.
Με τραίνο από το Βερολίνο προς Σζετσιν (Πολωνία) δεν είδα ούτε μία σημαία πού διαχωρίζε τα δύο κράτη, ούτε ένας αστυνομικός δεν μού κοίταξε το διαβατήριο.

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη