Πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΕ: «Από σήμερα είμαι Τσάμης και θα υποστηρίξω το ζήτημα των Αλβανοτσάμηδων»

 Πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΕ: «Από σήμερα είμαι Τσάμης και θα υποστηρίξω το ζήτημα των Αλβανοτσάμηδων»

Σε μια προκλητική δήλωση υπέρ των Αλβανοτσάμηδων προέβη ο Ιταλός πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΕ Riccardo Migliori.

Σε ειδική τελετή που πραγματοποίησε το κόμμα των Τσάμηδων στην Αλβανία, απονεμήθηκε στον Riccardo Migliori ο τίτλος του «πρέσβη του ζητήματος των Τσάμηδων τονίζοντας ότι «Από σήμερα είμαι Τσάμης, εμείς θα κερδίσουμε την υπόθεση», ενώ δεσμεύθηκε να ασκήσει πιέσεις σε κάθε έδρα του ΟΑΣΕ για το ζήτημα των τσάμηδων.

Ολόκληρη δήλωση του

«Ο ΟΑΣΕ είναι ένας οργανισμός στον οποίο συμμετέχουν περίπου 57 χώρες και ιδρύθηκε το 1975. Η μόνη χώρα που δεν είχε υπογράψει τη Συνθήκη του Ελσίνκι στην Ευρώπη ήταν η Αλβανία. Σήμερα η Αλβανία είναι ενταγμένη στον ΟΑΣΕ. Υπάρχουν Αλβανοί πολιτικοί που ασκούν ενεργητική δράση στον οργανισμό και μία από αυτούς είναι η Μεσίλα Ντόντα. Ήρθε η στιγμή να ενισχυθεί η Αλβανία στη διεθνή σκηνή. Με τις δυνάμεις μου θα προσπαθήσω να φέρω σε κάθε έδρα του ΟΑΣΕ όλους τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να επιλυθεί το ζήτημα των τσάμηδων. Το 1963, ο Τζον Κένεντι είπε μπροστά στο τείχος του Βερολίνου: ‘Είμαι Βερολινέζος.

Σήμερα μπορώ να πω ότι είμαι Τσάμης. Από σήμερα είμαι ένας από σας, έτσι μπορείτε να μου κάνετε κριτική και να μου δώσετε σημάδια υπενθύμισης. Καλή τύχη και θα κερδίσουμε!», είπε ο επίτιμος πρόεδρος του ΟΑΣΕ στην εκδήλωση.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου