Η παρακμή της Βορειοηπειρωτικής οργάνωσης «ΟΜΟΝΟΙΑ» και η κρίση στους κόλπους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας

Η παρακμή της Βορειοηπειρωτικής οργάνωσης «ΟΜΟΝΟΙΑ» και η κρίση στους κόλπους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας

Την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η άλλοτε κραταιά οργάνωση της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Βόρειας Ηπείρου ΟΜΟΝΟΙΑ, επιβεβαίωσε η 10η Συνδιάσκεψη τη οργάνωσης η οποία έγινε στους Αγίους Σαράντα και εξέλεξε νέο πρόεδρο της οργάνωσης τον Βασιλη Κάγιο.

Ειχε προηγηθεί η παραίτηση του μέχρι τώρα προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Λεωνίδα Παππά με βαρύτατες καταγγελίες για κατεστημένα και για πολιτικές συναλλαγές που γίνονται εις βάρος της μειονότητας ,που θεωρήθηκε ότι φωτογράφιζαν τον πρόεδρο του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Ντούλε ,ο οποίος φαίνεται ότι διατηρεί τον έλεγχο των οργανώσεων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν συρρικνωθεί τα τελευταία χρόνια.

Χαρακτηριστικό των εκφυλιστικών φαινομένων σε ότι αφορά την πολιτική εκπροσώπηση της μειονότητας ,που τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο Β. Ντούλες είναι ότι το ΚΕΑΔ στις τελευταίες εκλογές δεν κατήλθε με δικό του ψηφοδέλτιο, αλλά μετά από συμφωνία του ίδιου με το Δημοκρατικό Κόμμα εντάχθηκε στον δικό του συνδυασμό και κατόπιν συμφωνίας, δηλώθηκε ως βουλευτής του ΚΕΑΔ.

Αντί λοιπόν η Συνδιάσκεψη αυτή να δώσει την ευκαιρία για αναστοχασμό και μια πραγματική προσπάθεια ανασυγκρότησης ώστε να αντιμετωπισθούν οι ζωτικής σημασίας απειλές και προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Βορειοηπειρωτικός ελληνισμός, η Συνδιάσκεψη δρομολογήθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να εξελιχθεί σε ένα δημόσιο ξεκαθάρισμα λογαριασμού ,που σηκώνει νέες διαχωριστικές και διχαστικές γραμμές εντός της ήδη συρρικνωμένης μειονότητας

Και αυτά έναν χρόνο πριν από τις Δημοτικές Εκλογές όπου και πάλι το ΚΕΑΔ θα βρεθεί σε δεινή θέση καθώς σε όλες τις τελευταίες εκλογές είτε δημοτικές είτε εθνικές βλέπει τις δυνάμεις του να εξαϋλώνονται.

Στην έναρξη της Συνδιάσκεψης αντί να δοθεί ο λόγος ως είθισται στον παραιτημένο πρόεδρο Λ. Παππά για τον απολογισμό της θητείας του , κλήθηκε στο βήμα ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες για να δώσει τον τόνο και τον παλμό προκαταλαμβάνοντας την κριτική που άσκησε σε πρόσωπα και καταστάσεις αργότερα ο κ. Παππάς.

Ο κ. Ντούλες κατηγόρησε τον Λ. Παππά ότι άφησε τα γραφεία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ χωρίς ηλεκτρικό και νερό και συνεδρίασαν με κερί και ότι ο πρώην πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ τον εκβίασε την πρώτη φορά για το χρίσμα του Δημάρχου Φοινίκης και την δεύτερη για την βουλευτική έδρα διαφορετικά όπως είπε θα τον κατήγγειλε ως «προδότη». Όπως ήταν αναμενόμενο ο κ .Λ. Παππάς πήρε τον λόγο και ακούσθηκαν βαριές κουβέντες που κάθε άλλο παρά τιμούν την ιστορία της Μειονότητας.

Νίκος Μελέτης / hellasjournal.com

Παράνομη κατεδάφιση περιουσίας Βορειοηπειρώτη από ...
Παρουσίαση του μυθιστορήματος "Σινική Μελάνη" του ...
 
  1. Σχόλια (1)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

Δυστυχώς είναι για γέλιο και για κλάματα αυτή η κατάσταση στο Βορειοηπειρωτικό… και αυτού έχουν επιβάλει όλοι η φορείς… πολιτικοί και πολιτική από όλες τις πλευρές για να φτάσει ο ελληνισμός… μη υπερβάλλοντας σε δραματική θέση και είναι πολύ δύσκολο για να αλλάξουν τα πράγματα γιατί τα πάντα γίνονται στημένα

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη