Ο μαέστρος Γκόρος σε ένα διήμερο άνευ προηγουμένου για το Μπρέγκο

Ο μαέστρος Γκόρος σε ένα διήμερο άνευ προηγουμένου για το Μπρέγκο

HIMARA OPENING SUMMER SEASON 2Himara Opening Summer Season Flyer Σήμερα θα γίνει η επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου στη Χιμάρα από το μαέστρο Γκόρο και το άπαιχτο team του.  Μια μικρή ενημέρωση από τη σελίδα για να ξέρετε τι να περιμένετε. Και επειδή όπως πάντα μας ομιλεί στην Αλβανική, στη γλώσσα μας δηλαδή, μολαταύτα σας κάνω την μετάφραση γιατί υπάρχουν πολλοί που δεν ομιλούν αυτή την κατά τ’ άλλα  μητρική γλώσσα.


Και μια πρώτη συμβουλή προς το Δήμαρχο, αν δεν ξέρει να γράφει ελληνικά το επιτελείο του δημαρχείου ας τα δώσει σε οποιονδήποτε Χιμαραίο να του τα μεταφράσει. Γρήγορα, εύκολα, και χωρίς κόστος! Ελληνικά ξέρουν και οι πέτρες!


"Jorgo Goro për Himarën: θα είναι ένα Σαββατοκύριακο άνευ προηγουμένου αυτό που έρχεται στη Χιμάρα. Για πρώτη φορά ο μαέστρος Γκόρος, ο δήμαρχος της Χιμάρας διοργανώνει το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου έτσι όπως αρμόζει στο Μπρέγκο, το μαργαριτάρι μας. Φυσικά, με την ευγενική βοήθεια του Klod Makashi και το αφοσιωμένο προσωπικό της Connext-it. Μην ξεχνάτε! Δωρεάν Διαμονή το Σάββατο βράδυ".


"Η Χιμάρα, η οποία βρίσκεται στα νότια της Αλβανίας, είναι μία από τις πιο ελκυστικές περιοχές για τον Αλβανικό τουρισμό αλλά και ξένο. Ο Δήμος Χιμάρας περιλαμβάνει περιοχές Δρυμάδες,Πύλουρι, Κούδεσι, Κηπαρό, Βούνο, Λιάτες και Παλάσα, περιοχές που ξεχωρίζουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για την υψηλή ροή των τουριστών. Η Χιμάρα θεωρείται ως ένας τόπος με «ένδοξη ιστορία». Άλλοι την έχουν ονομάσει το "Μαργαριτάρι του Ιονίου», «Λουλούδι του βιλαέτι», «Το Κοινό μας Σπίτι», ο τόπος των ανθρώπων της δουλειάς ,φιλειρηνικοί και φιλόξενοι.

Η 12η Μαΐου έχει οριστεί ως ημέρα " Έναρξης της Καλοκαιρινής σεζόν της Χιμάρας". Η διάρκεια αυτής της εκδήλωσης θα είναι 2 ημέρες.


Το γεγονός αυτό θα επιτρέψει στο Δήμο της Χιμάρας να προωθήσει την Καλοκαιρινή Σεζόν καθιστώντας δυνατό για όλους τους πολίτες να την επιλέξουν ως το ιδανικό μέρος για τις αξέχαστες διακοπές τους. Το διήμερο εκδηλώσεων επίσης, θα επιτρέψει σε όλους τους ντόπιους  να ενταχθούν και προωθήσουν τις αξίες του τόπου τους, με τον πολιτισμό, τις παραδόσεις, το παραδοσιακό φαγητό, κλπ.."ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΙΣ 12 ΜΑΪΟΥ!
ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ  ΣΤΑ ΤΗΛ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΕΊΣΤΕ ΕΥΠΡΌΣΔΕΚΤΟΙ!


Αυτή ήταν η ανακοίνωση του δημαρχείου και επειδή τα όσα λέγονται στην έναρξη της περιγραφής για το «Λουλούδι του βιλαέτι» και «Το Κοινό μας Σπίτι» είναι τελείως γελοία και γελοιοποιούνται όσοι τα έχουν γράψει αλλά και όσοι τα υποστηρίζουν τόσο φανατικά, ας ασχοληθούμε με το τελευταίο σκέλος της διαφημιστικής ενημέρωσης.


"Το διήμερο εκδηλώσεων επίσης, θα επιτρέψει σε όλους τους ντόπιους  να ενταχθούν και να προωθήσουν τις αξίες του τόπου τους, με τον πολιτισμό, τις παραδόσεις, το παραδοσιακό φαγητό, κλπ.. "

Και για να δώσουμε αξία σε αυτό που λέγεται παραπάνω … να μας απαντήσει το Δημαρχείο με ποιο τρόπο έχει μεριμνήσει οι κάτοικοι να δείξουν τον πολιτισμό τους και τις παραδώσεις τους; Θέλουμε  να μάθουμε ποιες ακριβώς είναι η εκδηλώσεις που έχει δρομολογήσει ο δήμαρχος για αυτά ακριβώς που έχει εξαγγείλει; Και το πιο σημαντικό πως θα προωθήσουν οι ντόπιοι την αξία του τόπου τους; Από αυτά που διαφημίζουν ακούμε μόνο για κάτι τραγουδιάρες στα γούστα τους, μοντέρνα και παραδοσιακή αλβανική μουσική, αλεξίπτωτα, animator και ένα κάρο καρακιτσαριά για να εντυπωσιαστούνε οι επισκέπτες από τον πολιτισμό μας.


Όλο μου τον λένε αυτό τον πολιτισμό και όλο δεν το βλέπω..θα μου πείτε ο καθείς με το δικό του. Συμφωνώ αλλά άλλη φόρα στις εξαγγελίες του να πει "Έλατε να δείτε τις παραδόσεις και πολιτισμό του μαέστρο Γκόρο και της ομάδας του" και όχι της Χιμάρας, και να πληρώσει το τσίρκο του με τα λεφτά του και όχι με τα λεφτά της κοινότητας που έχει πιο σημαντικά πράγματα να κάνει.


Οι τουρίστες δεν θα έρθουν για να χορτάσουν συναυλίες και χορευταράδες. Οι τουρίστες θέλουν νερό, θέλουν ρεύμα, θέλουν καθαρούς δρόμους που το καλοκαίρι μας πνιγούν τα σκουπίδια και η δυσωδία, θέλουν καθαρές παραλίες, θέλουν υποδομές που να συνάδουν με το άριστο τοπίο μας και όχι αυτή η εξαθλίωση που τους μόνους τουρίστες που φέρνει είναι τρίτης κατηγορίας Κοσοβάρους και κάθε λογής υποανάπτυκτους επιτήδειους.


Μήπως τελικά το μόνο που θα γίνει αυτό το σαββατοκύριακο είναι ένα μεγάλο πάρτι για τους Αλβανούς και όλους αυτούς που κατά καιρούς μας βρίζουν; Μήπως οι οπαδοί τους και οι πανταχού συγγενείς τους θα θαραπαούν δωμάτια, φαγητά, τραγουδιάριες και πυροτεχνήματα; Μήπως όλα αυτά χάρη στο μαέστρο Γκόρο, στην ομάδα του και τα λεφτά μας, θα καταλήξουμε και πάλι στο τέλος του άπαιχτου διημέρου στο "μην μιλάτε ελληνικά γιατί εδώ είναι Αλβανία";


Μήπως  αυτός είναι ο απώτερος σκοπός; να μείνει η γεύση, στο κατά τα άλλα ποιοτικό πλήθος που θα έρθει, ότι εδώ είναι Αλβανία; Αν ήταν κύριε Γκόρο δεν θα χρειαζόταν ούτε να τους πείσετε, ούτε να το αποδείξετε. Θα φώναζε το πράγμα από μόνο του όπως φωνάζει στο Κούκσι, Τροπόγια, Μαλακάστρα..


Και κάτι τελευταίο, αλήθεια η φωτογραφία της αφίσας από ποιο μέρος της Χιμάρας είναι βγαλμένη;


Το αρχικό κείμενο στα Αλβανικά

Αλβανοκοσοβάρικο γλέντι στην Χιμάρα
Η επιστολή της Κ.Α.Β.Η προς Γκόρο και η εμπλοκή τη...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη