Η επόμενη ημέρα για την ΕΕΜ δεν μπορεί να ξεκινάει με τα τερτίπια της προηγούμενης

20179908_113554905956823_637130001_n

Όπως είναι λογικό εν μέσω καλοκαιριού, τα μπάνια του λαού είναι που απασχολούν την πλειοψηφία του κόσμου, έχοντας αφήσει το καυτό θέμα της επόμενης ημέρας ανοιχτό για να επιλυθεί τον Σεπτέμβριο. Ο όρος "επόμενη ημέρα" χρησιμοποιήθηκε από τον πρόεδρο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κ. Λεωνίδα Παππά σε ανακοίνωση που εξέδωσε λίγες μόλις ημέρες πριν της αλβανικές εκλογές και έχει να κάνει με την αντιμετώπιση της κρίσης μεταξύ ΟΜΟΝΟΙΑΣ και ΚΕΑΔ και τα επακόλουθά της.

Αποφάσισα να γράψω το άρθρο αυτό αναφέροντας τα ονόματα των εμπλεκόμενων, όσοι ασχολούνται γνωρίζουν πολύ καλά την κατάσταση που επικρατεί και ποια είναι τα δυο στρατόπεδα, κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας αν νομίζουμε πως η ρήξη είναι καλά κρυμμένο μυστικό.

Αν αυτή η περιβόητη επόμενη ημέρα ξεκινάει στο ίδιο μήκος κύματος (δυστυχώς έτσι φαίνεται) το μόνο που θα καταφέρουμε είναι μια επανάληψη του παρελθόντος. Η λογική ΚΕΑΔ ή ΟΜΟΝΟΙΑ, Ντούλες ή Παππάς είναι φαύλος κύκλος. Ας είμαστε ειλικρινείς για να υπάρξει επόμενη ημέρα θα πρέπει να διαλυθούν τα στρατόπεδα και δυστυχώς αυτό δεν φαντάζει και πολύ εφικτό. Η στήριξη των ανωτέρω είναι ανθρωποκεντρική και όχι θεσμική, δηλαδή όσοι για παράδειγμα υποστηρίζουν πως ο κεντρικός πυλώνας για την επόμενη ημέρα της ΕΕΜ θα πρέπει να είναι η ΟΜΟΝΟΙΑ, δεν θα υποστηρίξουν το ίδιο αν η ΟΜΟΝΟΙΑ περάσει στα χέρια του ΚΕΑΔ και συνεπώς θα βρεθούν απέναντι στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Φυσικά το ίδιο ισχύει και για το"στρατόπεδο" του ΚΕΑΔ.

Η πρότασή μου λοιπόν είναι απλή και συνάμα τόσο σύνθετη, πρέπει να μπουν στην άκρη οι εγωισμοί και οι διαμάχες της κεφαλής γιατί αυτά δυναμιτίζουν το κλίμα και μαζί και τους ακόλουθους του καθενός. Το ρητό "τα εν οίκω μη εν δήμω" ταιριάζει γάντι στην προκειμένη περίπτωση και το αναφέρω γνωρίζοντας πως διαμάχες και προβλήματα υπήρχαν και στο παρελθόν απλά κάποιοι αποφάσισαν πως δεν εξυπηρετούσε κανέναν το να τα διατυμπανίζει αριστερά δεξιά και δικαιώθηκαν.

Προτείνουμε σοβαρότητα και σεβασμό στους θεσμούς από τους ίδιους τους προέδρους, όσοι θεωρούν πως φταίει μόνο η μια πλευρά και η άλλη έχει το αλάθητο, κρίνονται ακατάλληλοι να συμβάλουν στο σχέδιο για την επόμενη ημέρα. Οι ευθύνες για την τρέχουσα κατάσταση βαραίνουν τους δυο τους.

Θοδωρής Γκούμας

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου