Γιώργος Γκόρος: Όσα Παίρνει ο Άνεμος

Γιώργος Γκόρος: Όσα Παίρνει ο Άνεμος

Ένας χρόνος δημαρχίας Γκόρου, Μέρος β'


Ο Γ. Γκόρος με τον Λ. Καραβέλα στην ΑμερικήΚατά την προεκλογική εκστρατεία και στις προεκλογικές δηλώσεις ο κ. Γκόρος, μιλούσε Ελληνικά, στις προεκλογικές συγκεντρώσεις, μίλαγε Ελληνικά, στις προεκλογικές αφίσες, έγραφε Ελληνικά. Η τότε δήλωση του η οποία παρεμπιπτόντως ( πτ-όντως) θα μείνει στην Ιστορία ήταν ότι «έβγαλε αφίσες στα Ελληνικά επειδή οι νέοι Χιμαραίοι λόγω της μετανάστευσης δεν ξέρουν καλά Αλβανικά» .

Ο Δήμαρχος Χιμάρας πλέον μας ανακοινώνει όλες τις αποφάσεις του στα αλβανικά, μας εύχεται Κάλο Πάσχα στα αλβανικά, μας ενημερώνει για τα δρώμενα και τις εκδηλώσεις μόνο στα αλβανικά, πλαισιώνοντας βέβαια τις ομιλίες του και με μερικά απαραίτητα αλβανικά ρητά.

«Ένας υποψήφιος δήμαρχος έχει την υποχρέωση το προπαγανδιστικό υλικό του για να γίνει κατανοητό από όλους τους πιθανούς ψηφοφόρους, και η ελληνική σε αυτή την περίπτωση έρχεται να βοηθήσει αυτούς που καταλαβαίνουν καλύτερα τη γλώσσα αυτή. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει κανένα αμάρτημα στη χρησιμοποίηση αυτής της δεύτερης γλώσσας, δεν έχει πέσει στην αντίληψη μου, απαγόρευση της χρήσης της ελληνικής γλώσσας στη χώρα μας από το νόμο.»

Φυσικά, αυτά τα έλεγε τότε. Τότε που ήθελε την καρέκλα. Τότε που τον έκαιγε η εκλογή του και μόνο. Τώρα τι έγινε; Εκτός από επιλεκτικές κατεδαφίσεις έχει και επιλεκτική μνήμη;

Ο ίδιος ο Γκόρος απευθυνόμενος στους θαυμαστές της σελίδας του "Jorgo Goro për Himarën" στα δύο τελευταία μηνύματα όπου μας εύχεται Κάλο Πάσχα αυτοαποκαλείται και μας αποκαλεί και μας με τη σειρά μας "bregas", παράκτιοι.

Δεν είναι μυστικό το ότι έτσι μας αποκαλούν οι Αλβανοί εμάς και όχι εμείς τον εαυτό μας.

Η αρχικές δηλώσεις στην Αλβανική:


1. Kryetari i Bashkise se Himares, z. Jorgo Goro, i pranishem ne Kishen e Himares ju dergon kete urim gjithe bregasve, me fjalet e Fortlumturise se tij, kryepeshkopit Anastas: “Pashka, le të përqafojmë me gëzim njëri - tjetrin”. T’u japim të tjerëve falje, dhembshuri dhe dashuri jo të shtirur. “Le t’i falim të gjitha në dritën e Ngjalljes”.

2. Deklarate e kryetarit te Bashkise se Himares, z. Jorgo Goro:

"Nje vit me pare kur pranova te kandidoj per kryetar i Bashkise se Himares, gjeja e pare qe me shkoi ndermend ishte se si do ta rregulloj Himaren, pa e perfshire politiken. Ne e njohim shume mire njeri-tjetrin si bregas. Ia dime hallet dhe ku na "pikon catia". Politika ka punen e vete. Deklarata. Fushata. Etj. Ndersa ne si administrator te pushtetit vendor, te ofrojme zgjidhje dhe ne fund te pranojme rezultatin si pozitiv ashtu dhe negativ. Nderkohe qe politika s'ka c'te humbas. Vec te flase tere diten per punet tona".

Από τι βλέπετε όχι μόνο δεν είναι σε δυο γλώσσες η ενημέρωση, όπως πολύ σωστά έπραξε στην προεκλογική του εκστρατεία, αλλά δεν έχει ούτε μια φράση, ούτε μια λέξη στην πλειοψηφική γλώσσα της Χιμάρας, την Ελληνική. Η μήπως ζει σε άλλη πόλη ο Γκόρος και δεν ξέρει ότι μιλιέται και η Ελληνική; Η ευαισθησία του αν καταλαβαίνουν ή όχι οι ψηφοφόροι του εξαντλήθηκε προεκλογικά; Τώρα τι έγινε, τους έκανε υπερεντατικά μαθήματα και έμαθαν όλοι αλβανικά;

Το προπαγανδιστικό του υλικό γιατί δε είναι και στα Ελληνικά για να ενημερωθούν οι ψηφοφόροι του, αλλά και πολίτες του δήμου εντός και εκτός Χιμάρας που δεν κατανοούν τη γλώσσα;

Κατανοούμε απόλυτα την στάση του προς τους εθνοευεργέτες που τον εξέλεξαν και την άποψη ότι «Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται!» αλλά κάποια στιγμή, όχι πολύ μακρινή εύχομαι, θα έρθει πάλι η σειρά να πάει ταμείο ..και τότε θα έχει ραντεβού με τον κουβά!

Η επιστολή της Κ.Α.Β.Η προς Γκόρο και η εμπλοκή τη...
Εκδήλωση ΣΦΕΒΑ στο Δελβινάκι
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη