Οι ενωτικοί διασπαστές της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας

Οι ενωτικοί διασπαστές της Ελληνική Εθνικής Μειονότητας

Quot homines tot sententiae

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι τρέφονται από την μιζέρια και την γκρίνια, τέτοιους ανθρώπους δυστυχώς έχουμε πολλούς στους κόλπους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας. Είναι αυτοί οι άνθρωποι που έχουν πάντα την τάση να εστιάζουν στο πρόβλημα και να το γυροφέρνουν. Μάλιστα αντιδρούν έντονα στους "άλλους" που αρέσκονται να εστιάζουν στην λύση. Πολλοί εξ' αυτών είναι άεργοι ελλαδίτες που πιστεύουν πως κόπτονται για το Βορειοηπειρωτικό πιο πολύ από τους Βορειοηπειρώτες καθώς και νυν ή πρώην πρόεδροι συλλόγων - οργανώσεων με βαθιά πίστη πως ασκούν επιρροή σε μεγάλη μερίδα συμπατριωτών μας.

Ένα πρόβλημα σαν αυτά που προαναφέραμε, είναι η εκπροσώπηση της ΕΕΜ στο αλβανικό κοινοβούλιο στις προσεχείς εκλογές. Κολλημένοι στο πρόβλημα και χωρίς καμία διάθεση να προτείνουν ή να προχωρήσουν οι ίδιοι σε λύση, ρίχνουν λάσπη στους "άλλους" που βρήκαν μια κάποια λύση. Το έργο το έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν αρκετές φορές και πάντα το πρόβλημα για αυτούς ήταν ο Ντούλες. Η στάση του Ντούλε στα κατά καιρούς ζητήματα, καθόριζε και την δική τους στάση διότι πάντα βρίσκονταν απέναντί του ασκώντας σκληρή κριτική. Πόσο μεγάλη προσωπικότητα της πολιτικής σκηνής είναι αυτός ο Ντούλες που τόσα χρόνια αυτοί οι "πολλοί" που επηρεάζουν και πολλούς άλλους δεν μπορούν να τον εκτοπίσουν; Στην ουσία, μέχρι σήμερα μια και μοναδική φορά επιχείρησαν να συγκρουστούν ευθέως μαζί του και αυτό έγινε στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές της Αλβανίας όπου στήριξαν το νεοσύστατο κόμμα MEGA, όταν όμως είδαν το αποτέλεσμα - πανωλεθρία εγκατέλειψαν το καράβι του MEGA διότι ως γνωστών η νίκη έχει πολλούς πατεράδες ενώ η ήττα είναι ορφανή. Ακόμη και τότε αρνήθηκαν να συνειδητοποιήσουν πως ο Ντούλες δεν είναι διορισμένος αλλά εκλεγμένος.

Κάποιος θέλοντας να κάνει αντίλογο στο παραπάνω επιχείρημα ενδεχομένως να σκεφθεί πως στην περίπτωση του Λεωνίδα Χρήστου στο δήμο Φοινίκης ο Ντούλες νικήθηκε από τους "απέναντί του". Λάθος, ο Ντούλες και ο υποψήφιός του ηττήθηκαν από τον Ράμα, τον Κοκδήμα και το υπόλοιπο Σοσιαλιστικό Κόμμα που κυβερνούσε, πιόνι των οποίων ήταν ο Χρήστου κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα στην πορεία. Προ ολίγων ημερών μάλιστα συμμετείχε στην προεκλογική εκδήλωση του ΣΚ στο Τιτάνια στο κέντρο της Αθήνας.

Οι ίδιοι επιχείρησαν να παίξουν το χαρτί της ενότητας, την στιγμή που δεν σκόπευαν να κάνουν ούτε βήμα πίσω στις θέσεις και τις πεποιθήσεις τους. Μια ενότητα με τους δικούς τους όρους, παρόλο που όταν μετρήθηκαν στις εκλογές φάνηκαν ανύπαρκτοι μπροστά στην δυναμική του ΚΕΑΔ. Τώρα συνεχίζουν ακάθεκτοι, θέλουν μάλιστα να ασκήσουν επιρροή στον Ντούλε, αυτοί που τόσα χρόνια τον θάβουν και τον αποκαλούν ανίκανο, αυτοί που όχι μόνο δεν τον στήριξαν ποτέ αλλά τον πολέμησαν. Γιατί να τους ακούσει; Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά πως είτε στην λίστα του ΔΚ είτε σε αυτόνομη κάθοδο του ΚΕΑΔ πάλι θα τους είχε απέναντι.

Η προεκλογική περίοδος στην Αλβανία κορυφώνεται και ο αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα μαζί με αυτούς τους τύπους δίνουν αγώνα κατά του Ντούλε ρίχνοντάς του λάσπη, η λάσπη από κάτι τέτοιους προσθέτει γαλόνια στον Βαγγέλη Ντούλε.

Θοδωρής Γκούμας

Συνελήφθη ο εθνικιστής Tahir Veliu για τις επιθέσε...
Αναστάσιος: Ο Αρχιεπίσκοπος που ανέστησε την Ορθόδ...
 
  1. Σχόλια (1)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

όσο υπάρχουν ακόμα ανθρωποι που ακολουθουν τον Dule απελπίζομαι... ελπίζω να είναι λίγοι, ελάχιστοι!!!

Δεν γίνεται να αγαπάς την Βορειο Ηπειρό και να έχεις προσδοκίες από τον.... Dule, το κεαδ, το Μεγκα και το Αντενα.... ολοί τους δοκιμάστηκαν, τα κινητρά τους φάνηκαν καθαρά! ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ! Κανείς τους δεν υπηρετεί τον Ελληνισμό.

Το κείμενό σας προς σύνδεση

Το κείμενό σας προς σύνδεση

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη