Τι να κάνουμε με τις 7 καρακάξες του Μεσολογγίου; ρωτήστε τους Ελβετούς

Τι να κάνουμε με τις 7 καρακάξες του Μεσολογγίου; ρωτήστε τους Ελβετούς

Η δημοσίευση της φωτογραφίας με τους 7 νεοσύλλεκτους που κάνουν το σύμβολο της μεγάλης Αλβανίας στο κέντρο εκπαίδευσης στο Μεσολόγγι και οι δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου που ακολούθησαν προκάλεσαν αντιδράσεις που κορυφώθηκαν με τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Επιτροπής Ασφαλείας της Αλβανικής Βουλής που χαρακτήρισε την Ελλάδα ως "ρατσιστικό κράτος".

Αναμενόμενες οι αντιδράσεις των Αλβανών, καθώς τελευταία το εθνικιστικό πογκρόμ κατά μελών της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία έχει αναδειχθεί στην πιο αγαπημένη ασχολία τους, κάτι σαν το εθνικό τους σπορ. Αναμενόμενο και να μην απελαθούν οι 7 νεαροί και να μην πραγματοποιηθούν οι απειλές του κ. Καμμένου, σε μια προσπάθεια να μην δώσουμε περισσότερη τροφή στην αγέλη των Αλβανών εθνικιστών που δρουν ανενόχλητοι στην Ελλάδα και εντός των ελληνικών στρατοπέδων, για να μείνουμε μακριά από άλλες κατηγορίες περί "ρατσιστικού κράτους".

Τότε το ερώτημα είναι: τι να κάνουμε με τους 7 προκλητικούς νεοσύλλεκτους που μπορεί στο μέλλον να γίνουν 107 η 1007;

Kάτι ανάλογο συνέβη και στον Ελβετικό στρατό με νεοσύλλεκτους από Αλβανία και Κόσοβο που υπηρετούσαν στο Ελβετικό στρατό τον Απρίλιο του 2015 (φώτο άρθρου). Πως αντέδρασαν οι στρατιωτικές αρχές στην Ελβετία;

Την αποκάλυψη έκανε η εφημερίδα BLICK στις αρχές του Απριλίου του 2015 όπου δημοσίευσε φωτογραφία που έδειχνε στρατιώτες του Ελβετικού στρατού με αλβανική καταγωγή να ποζάρουν με την αλβανική σημαία μέσα σε ένα τρένο φορώντας την στρατιωτική παραλλαγή.

Ο εκπρόσωπος του Ελβετικού στρατού Christofer Brunner, ερωτηθείς σχετικά με το θέμα τότε δήλωσε:
"Αν κάποιος φοράει ελβετική στρατιωτική στολή, η σημαία μας είναι η μόνη που θέλουμε να δούμε. Όλες τις άλλες σημαίες δεν θέλουμε να τις δούμε."

Αλλά σχόλια και δηλώσεις που αναφέρονται στο άρθρο είναι:
"Αυτό είναι παρόμοιο με εθνική προδοσία".
"Αυτό είναι ένα θέμα που θίγει την ευπρέπεια και τον σεβασμό!"
Το άρθρο κλείνει λέγοντας πως οι φαντάροι στην φωτογραφία με την σημαία κινδυνεύουν με επίπληξη, αφαίρεση εξόδου, πρόστιμο ή και συλλήψεις.

Οι Αλβανοί φαντάροι του Ελβετικού στρατού κινδύνευσαν με φυλάκιση επειδή πόζαραν με την αλβανική σημαία σε ένα τρένο που στο κάτω κάτω της γραφής δεν είναι εθνικιστικό σύμβολο αλλά το επίσημο σύμβολο ενός φιλικού προς την Ελβετία κράτους. Και όλα αυτή σε μια χώρα που φημίζεται για την πολιτιστική ανεκτικότητα, την ελευθερία έκφρασης και η οποία δεν κινδυνεύει άμεσα η έμμεσα από καμία χώρα με εθνικιστικές βλέψεις ή κινδύνους ανάλογους με αυτούς που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Θεωρώ πως δεν πρέπει να εξαντλήσουμε τα περιθώρια του νόμου επάνω στα 7 άβουλα πλάσματα που έκαναν το σήμα της μεγάλης Αλβανίας, για βραχυπρόθεσμα πολιτικά οφέλη ενός αρχηγού κώματος. Αλλά αυτό είναι σαν να ζητάς από τους Έλληνες στρατιωτικούς να γίνουν ποιο "Ελβετοί" και από τους Ελβετούς.

Ας αφήσουμε καλύτερα την δικαιοσύνη να αποφασίσει σχετικά με το μέλλον τους με βάση τo νόμο και με λίγη δόση επιείκειας.

Ο Εκσκαφέας

Ρεπορτάζ απ' την ημερίδα: «Ελλάδα και Αλβανία: Βλέ...
Δρόπολη, στο έλεος των ληστών οι κάτοικοι (βίντεο)
 
  1. Σχόλια (6)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (6)

This comment was minimized by the moderator on the site

Για να μιλάς έτσι για κάποιον που ιποστιριζι την εθνικό τι του πρέπει να είσαι μεγαλι κάτι όλα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Έτσι ακριβώς, γι'αυτό κι εγώ σε αποκαλώ βλάκα, αφού έτσι πιστεύω.

This comment was minimized by the moderator on the site

Γεια σου ρε Αλί , δεν ξέρω αν το ξέρεις αλλά υπάρχει ελευθερία έκφρασης και λόγου άλλα που να το ξέρεις εσύ Αυτό

This comment was minimized by the moderator on the site

@Γιαννης..........Είσαι βλάκας με περικεφαλαία.
Απορώ πως ο Θοδωράκης επιτρέπει τετοια σχόλια

This comment was minimized by the moderator on the site

Έλεος ... ασχολούνται όλοι με 7 ανόητους που θεώρησαν σωστό να κάνουν αυτήν την χαζομάρα . Και εσείς ακόμα πιο ανόητοι που το κάνετε θέμα . Υπάρχουν πολύ σημαντικότερα πράγματα να ασχοληθούμε

This comment was minimized by the moderator on the site

Η Εθνική Ελβετίας έχει 8 στους 11 ποδοσφαιριστές Αλβανούς και θα τους πειράξει η σημαία;
Αυτοί και αν θα τα βρουν μπροστά τους σε λίγα χρόνια που το 80% της Ελβετίας θα είναι Αλβανικό.
Όλα τα κοπρόσκυλα-ποδοσφαιριστές που έχουν Ελβετική υπηκοότητα και Αλβανική καταγωγή, όπου και να παίζουν το γνωστό σιχαμερό τους σήμα κάνουν με τα χέρια τους όποτε πετυχαίνουν γκολ.
Τίποτα δεν γίνεται γιατί ζούμε στην πιο σάπια εποχή της ιστορίας που ότι και να πεις υποστηρίζοντας τη χώρα σου σε χαρακτηρίζουν φασίστα και εθνικιστή, αλλά από την άλλη θα πρέπει να ανέχεσαι την βεβήλωση της ιστορίας σου και της θρησκείας σου από τους ξένους.

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη